RTL Group

Lilliputters in de ring in 'Midget Fight'

Na de talloze worstelgevechten in de Amerikaanse arenas is het nu tijd voor de Half Pint Brawlers, een groep van vijf stoere dwergmannen die hun worstelkunsten vertonen en de kijker hun leven als lilliputter-worstelaar laten zien. De reality-serie is vanaf maandag 7 februari wekelijks te zien bij RTL 7.

De groep bestaat uit vijf kleine en één grote man. Puppet uit Chicago is oprichter en leider van de Half Pint Brawlers. Hij houdt zich bezig met het promoten van de unieke worstelgroep en organiseert wedstrijden door het hele land. Hij merkte dat veel lilliputters moeite hebben met hun groeistoornis en probeert ze op deze manier zelfvertrouwen te geven. Zijn rechterhand Kato zit al langer bij de groep. Hij komt uit een echte worstelfamilie. Zijn broer, met de bijnaam Mooie Bobby, is ook aangesloten bij het team en zijn zusje Laurie is volop aan het trainen om ook haar kunsten te vertonen aan het publiek. De nieuwste aanwinst is Turtle. Hij was erg verlegen en woonde met zijn ouders in Ohio waar hij werkte als telemarketeer. Puppet nam hem onder zijn vleugels en haalde hem over naar Chicago te komen en bij hem in te trekken. Sindsdien beschouwd hij Turtle als zijn zoon en leert hem trots te zijn op zijn kleine gestalte. Mad Mexx versterkt het team door zijn extreme acties. Als er gevaarlijke stunts gedaan moeten worden, staat hij vooraan. Af en toe versterkt Teo de groep maar de onderlinge band is niet zo best, waardoor hij niet tot de vaste groep behoort. Last but not least is er Spyder, de scheidsrechter in de ring en de enige van het team zonder dwerggroei.

In de eerste aflevering van Midget Fight gaan Kato en Bobby het gevecht met elkaar aan in een café. Als Bobby een opvallende sprong maakt, loopt het niet goed af en belandt Kato in het ziekenhuis. Als Kato weer is opgelapt, reist het team af naar de volgende show, waar de bankbiljetten letterlijk om hun oren vliegen, of beter gezegd aan hun lijf geniet worden.

Uitzending: wekelijks vanaf maandag 7 februari, tussen 23:00 uur en 23:30 uur bij RTL 7.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is te downloaden via de beeldbank. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara de Kruijff, tel: 035 - 6718938, tamara.de.kruijff@rtl.nl.