Gemeente Hoorn

Kruising Dorpsstraat/ Rijweg/ Noorderdracht afgesloten

Van maandag 7 t/m vrijdag 11 februari is het kruispunt Dorpsstraat/Rijweg/Noorderdracht afgesloten in verband met een herinrichting van de kruising. Het kruispunt wordt voorzien van een rood asfaltplateau en ingericht als een voorrangskruispunt met voorrang voor het verkeer op de Rijweg. Op dit moment is het een gelijkwaardige kruispunt met de gebruikelijke voorrang voor verkeer van rechts. Voorts komen op de Rijweg, die al geruime tijd wegens werkzaamheden is afgesloten, drie rode asfaltplateaus.

Omleidingen Het verkeer vanaf de Noorderdracht wordt omgeleid via de Bangert, Koewijzend, Krijterslaan en Dorpsstraat. Dit wordt maandag 7 februari in de loop van de dag aangepast; dan wordt de route Bangert, Koewijzend, Oostergouw en Dorpsstraat.

Verkeer vanaf de N302 wordt omgeleid via De Strip, Dorpsstraat, Oostergouw, Koewijzend en Bangert. Het verkeer uit de richting Westwoud wordt omgeleid via Oosterblokker.

(Brom)fietsers van/naar Oudijk worden omgeleid via het fietspad langs de Rijweg en een route door de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder.

50 km per uur Op de Rijweg geldt op dit moment nog een maximum snelheid van 60 km per uur; vanaf 11 februari wordt dat 50 km per uur, aangezien de weg binnen de bebouwde kom komt te liggen.

Op vrijdag 11 februari gaat de hele Rijweg inclusief de kruising met de Dorpsstraat in de loop van de middag weer open voor het verkeer.