Arbouw


Arbouw brengt Lichter Werk(t) naar de BouwBeurs

Arbouw is van maandag 7 februari tot zaterdag 12 februari weer op de BouwBeurs in Utrecht met ludieke acties in het kader van de campagne Lichter Werk(t). Want lichter werken in de bouw is geen utopie en voor elke bouwondernemer en -werknemer te realiseren. Het gebruik van hulpmiddelen en mechanisch transport kan letterlijk en figuurlijk een last van de schouders nemen!

Op het VSB-plein (hal 7, B090), brengt Arbouw Lichter Werk(t) in de praktijk. We geven advies en informatie over gezond en veilig werken, de inzet van arbovriendelijke hulpmiddelen en het gratis bouwplaats-/werkplekadvies voor bouwondernemers. Maar er is meer....

o Dagelijks bij de Arbouwhoek een unieke act en leuke give aways! o Dagelijks demonstraties gezond en veilig werken op het VSB demonstratieplein
(hal 7, MC04).
o 10 februari: Symposium `Veiligheid - kostbare hype of gemeenschappelijke
verantwoordelijkheid'?
o 10 februari: Demonstratie wedstrijden Steigerbouw, mede gesponsord door Arbouw.

Op donderdag 10 februari 2011 vindt het VSB-symposium `Veiligheid - kostbare hype of gemeenschappelijke verantwoordelijkheid?' plaats. Diverse prominente sprekers gaan in op actuele onderwerpen tegen de achtergrond van veilig werken op hoogte. Eén van de sprekers is Jan Warning, directeur Arbouw. Hij spreekt over lichamelijke belasting en arbeidsomstandigheden. Aansluitend presenteert hij het nieuwe A-blad Veilige steiger.

In het A-blad Veilige steiger staan de afspraken die werkgevers en werknemers hebben gemaakt om te komen tot een tijdelijke veilige werkplek op hoogte en hoe hier veilig mee om te gaan. Het A-blad beschrijft het proces dat zich afspeelt vanaf het moment dat er behoefte is aan een steiger (inclusief de voorbereiding) tot het moment dat de steiger na gebruik wordt afgevoerd. De in het A-blad beschreven veiligheidsmaatregelen zijn bedoeld voor de opdrachtgevers van het steigerbouwbedrijf, opgeleide steigermonteurs, de medewerkers van het steigerbouwbedrijf en de gebruikers van steigers.

Bron: Arbouw
Datum: 4 februari 2011