Dorp investeert in toekomst ondanks plannen Schiphol

04/02/2011 16:40

APPM Managementconsultants B.V.

Maandagmiddag 7 februari om 14.00uur, op het tijdstip waarop de Tweede Kamer vergadert over de toekomst van Schiphol en de mogelijke aanleg van een parallelle Kaagbaan, planten honderden kinderen een beukhaag in de Poldertuin in Rijsenhout. Vlak naast datzelfde Schiphol. De kinderen geven hiermee het startschot voor het bewonersinitiatief om het dorp te laten bloeien!

Een mogelijke extra landingsbaan maakt de toekomst van Rijsenhout onzeker, maar dit is voor het dorp geen reden om bij de pakken neer te zitten. Over een dorp dat niemand kent en waar leegstaande kassen het beeld domineren, is het een koud kunstje om een baan te tekenen, maar over een dorp met toekomst en bewoners met ambitie wordt het een stuk lastiger... Rijsenhout is een dorp met een enorme potentie, die benut kan worden door de wijde omgeving.

De gemeente Haarlemmermeer heeft op voortreffelijke wijze deze potentie ontdekt en vastgelegd in een ambitieus ruimtelijk plan. De bewoners en ondernemers uit Rijsenhout hebben ervoor gekozen nu zelf de uitvoering van het plan ter hand te nemen. De bewoners vormen de spil in het project en nodigen de gemeente, corporatie, ontwikkelaars en andere omgevingspartijen uit om mee te doen. Deze omgekeerde manier van werken garandeert vaart in de noodzakelijk ontwikkeling.

Maandag 7 februari planten de kinderen van Rijsenhout 400 beuken die samen een grote haag vormen in de nieuw aan te leggen Poldertuin. De eerste boom wordt gepland door wethouder Bezuijen van de gemeente Haarlemmermeer, die daarmee zijn enthousiasme voor de aanpak 'van onderaf' nog eens extra onderstreept. Zo wordt de eerste stap gezet naar een bloeiend Rijsenhout!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl