Witteveen en Bos

Adviesdiensten voor Waterschap De Dommel in Kallisto

(07-02-2011)

Witteveen+Bos adviseert Waterschap De Dommel en de gemeente Eindhoven bij de uitvoering van het samenwerkingsproject Kallisto. De advisering betreft het gebied van doelmatige en duurzame samenwerking, integraal Real Time Control van de afvalwaterketen, dynamische modellering van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) en de riolering, de behandeling van overstortwater en regenwaterbuffertankwater (pilotonderzoek op rwzi Eindhoven) en de integrale afvalwaterketenscenario's.

De integrale afvalwaterketen staat in nauwe samenhang met de ecologische, fysische en chemische kwaliteit van de rivier De Dommel. Ondersteuning en advisering vindt per 2011 plaats vanuit de nieuwe adviesgroep Stedelijke Afvalwaterketen van de PMC Watermanagement, de groep Afvalwatertechnologie van de PMC Afvalwater en de PMC Sensoring en Monitoring Systemen.

Witteveen+Bos levert tevens voor verschillende projectonderdelen het projectmanagement en is betrokken geweest bij de subsidieverwerving en opzet van het gehele project. Ook voert Witteveen+Bos in samenwerking met Royal Haskoning de modelverfijning van het rioleringstelsel van tien ingelegen gemeenten uit. Een belangrijke taak voor Witteveen+Bos is de advisering rondom datakwaliteit en validatie van kwantiteits- en kwaliteitsgegevens van het meet- en monitoringsproject, inclusief de training van medewerkers van waterschap De Dommel.

Meer informatie over Kallisto > www.samenslimschoon.nl