Gemeente Noordenveld

van het jaar 2010": Veenhuizen

Plaquette voor "Zwembad van het jaar 2010": Veenhuizen

Gepubliceerd op: 07 februari 2011

Eind 2010 werd het zwembad in Veenhuizen verkozen tot winnaar van de provincie Drenthe bij de verkiezing Zwembad van het jaar 2010. Daarom onthult wethouder Gerrit Alssema, portefeuillehouder sport, een plaquette. Dit gebeurt op 9 februari om 16.00 uur in het zwembad.

Grote waardering

" Uiteraard zijn we hier heel erg blij mee, aldus voorzitter Lucas Mocking van het zwembad. Het leuke van de verkiezing is, dat kleine of verouderde zwembaden net zoveel kans maken als grote of nieuwe zwembaden. De verkiezing gaat namelijk om de waardering van de bezoekers van het zwembad. Bij het uitbrengen van een stem wordt een waarderingscijfer gevraagd voor prijs/kwaliteit, klantvriendelijkheid en hygiëne. Per provincie dingt vervolgens het zwembad met de hoogste gemiddelde score mee naar de titel 'Zwembad van het Jaar'. Dit is het zwembad van Vorden uit de provincie Gelderland geworden.

Zwembad van het Jaar

De verkiezing van `Zwembad van het Jaar' is een initiatief van ikzwem.nl in samenwerking met onder andere NPZ|NRZ, Keurmerk Veilig & Schoon, RECRON, KNZB, Buurtlink.nl, Thomas Cook, Greenchoice, Keycamp, Speedo en Variopool. Organisatie en realisatie door Vote Company. Zij willen zwembaden en de zwemsport op een positieve manier onder de aandacht brengen en zwembaden die klantvriendelijk, innovatief en duurzaam zijn, belonen.

Vrienden voor het zwembad

De uitverkiezing tot provinciewinnaar is een mooie opsteker voor de actie `Vrienden van het Zwembad', direct na de voorjaarsvakantie. "Nu er zoveel stemmen op ons mooie zwembad zijn uitgebracht verwachten we een nog grotere respons. In de week van 28 februari tot 5 maart komen we bij de bevolking langs en hopen we weer vele mensen, voor het bedrag van 15 euro, te kunnen noteren als vriend van ons bad."

Grote betrokkenheid

Ook sportwethouder Alssema is blij met deze opsteker. " Ik vind het een heel goed initiatief van de verschillende organisaties en daarnaast is het goed om te zien dat er een grote betrokkenheid is onder de gebruikers van het zwembad. Ook de actie van het bestuur spreekt mij bijzonder aan, zeker in een tijd van bezuinigingen, wordt het voor een bestuur steeds moeilijker de accommodatie draaiende te houden, en dan is eigenlijk elk initiatief om sponsoring te zoeken welkom."