FNV

FNV Jong: Solliciteren kun je leren!

FNV Jong introduceert op haar totaal vernieuwde website www.fnvjong.nl de sollicitatiegame 'Solliciteren kun je leren'. Met deze game kunnen jongeren hun sollicitatieskills testen en zich 'game wise' voorbereiden op een gesprek voor een stage of baan.

Uit de vele gastlessen die FNV Jong verzorgt op middelbare scholen en mbo's blijkt dat jongeren erg onzeker zijn over hun sollicitatieprestaties. Ook kunnen zij zich moeilijk verbeelden hoe hun cv en motivatiebrief overkomt bij een potentiële werkgever. Jongeren missen hierdoor de kans om hun competenties succesvol over te brengen tijdens een sollicitatiegesprek.

De nieuwe website van FNV Jong is dé vraagbaak voor (v)mbo jongeren met handige informatie en praktische tips op het gebied van werk en inkomen, zoals stages, bijbaantjes, solliciteren, geld en rechten en plichten. Naast het sollicitatiespel spelen en vragen stellen kunnen jongeren ook filmpjes bekijken.

De site is ontworpen voor én door jongeren. Ook zijn de veelgestelde vragen van scholieren tijdens gastlessen meegenomen in de informatievoorziening richting jongeren. Afgelopen jaar verzorgde FNV Jong bijna 600 gastlessen, verspreid over het land.