Politie Drenthe

Maandag 7 februari 2011

Provincie Drenthe, 07-02-2011

Rijbewijs ingevorderd

ASSEN De politie vorderde zondagmiddag het rijbewijs in van een 40-jarige automobilist uit Hendrik-Ido-Ambacht. De man reed met een snelheid van 172 km per uur over de A-28.

Aangekondigde controles

Op dinsdag 8 februari tussen 13.30 22.00 uur controleert de politie in de omgeving van Emmen op het rijden onder invloed. Op donderdag 10 februari worden er tussen 07.00 15.00 uur snelheidscontroles gehouden op de N 374 tussen Hoogeveen en de provinciegrens met Groningen.

Meisje terecht

De sinds vrijdagavond vermiste 14-jarige Zoë Abell uit Assen is terecht. Mede door reacties van mensen die belden n.a.v. de publiciteit die aan deze vermissing is gegeven, kon er contact met het meisje worden gelegd waarna ze weer thuis kwam.

Woninginbraken

HOOGEVEEN Terwijl de bewoners afwezig waren is zondagmorgen ingebroken in een woning aan de Blankenslaan-west in Hoogeveen. Uit de woning zijn o.a. sieraden, een laptop en een damesfiets gestolen. Zondag is ook ingebroken in een woning aan de Van Hogendorpstraat in Hoogeveen. Ook hier zijn sieraden buitgemaakt.

NIEUW RODEN Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bremstraat in Nieuw Roden. De bewoners ontdekten zondagavond bij thuiskomst, dat er was ingebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Geen rijbewijs - wel drank

Op de A-28 bij Meppel hield een surveillance-eenheid van het KLPD zondagmiddag een 35-jarige automobilist uit Ruinerwold aan. De man heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid. Bovendien had hij gedronken (640 ugl). Op het politiebureau in Meppel is een ademanalyse uitgevoerd en een verklaring van de man opgenomen. Daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Mishandeling

EMMEN De politie hield zondagavond twee broers van 40 en 47 jaar uit Zwartemeer aan op verdenking van mishandeling. De twee kregen eerder op de avond in een club aan de Kapitein Nemostraat in Emmen ruzie met een 18-jarige medewerker. Daarbij werd deze medewerker mishandeld. Hij deed aangifte. De twee broers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN In Hoogeveen hield de politie zondagavond een 35-jarige man aan. Hij wordt verdacht van het onder invloed van alcohol mishandelen van een jongere zus. Zij belde de politie en deed aangifte.

EMMEN Een 47-jarige man uit Emmen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op verdenking van het met een mes bedreigen van zijn vriendin. De vrouw deed aangifte.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaken worden afgehandeld conform de procedure Huiselijk Geweld.

Vrijheid van korte duur

HUIS TER HEIDE Een 26-jarige man uit Amsterdam heeft zondagmiddag maar kort plezier gehad van zijn net herkregen vrijheid. Twee uur nadat hij was vrijgelaten uit de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen werd hij in Huis ter Heide al weer op heterdaad betrapt bij een diefstal.

Kort nadat een café aan de Norgervaart in Huis ter Heide was geopend hoorde de eigenaar in het café iets vallen. Achter de bar zag hij een wildvreemde man die bezig was een laptop los te koppelen. De café-eigenaar greep de man, die echter kans zag zich los te rukken en te vluchten. De vrouw van de eigenaar had ondertussen snel de politie en de buren gebeld. Terwijl de politie nog aanrijdend was grepen enkele buurmannen de vluchtende man in de kraag. Hij werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. Hij bleek al geld uit de kassa van het café te hebben gestolen.