Scania


vrijdag 4 februari 2011 10:33

Scania EEV voor gemeente Zoetermeer is niet hoger dan 345 cm

Breda, 4 februari 2011 - Gemeente Zoetermeer heeft naar aanleiding van een Europese aanbesteding een Scania P280 met gestuurde naloopas in gebruik genomen.

De Scania P280 EEV van Gemeente Zoetermeer heeft een speciale configuratie zodat deze niet hoger dan 345 cm is en alle locaties uitstekend bereikbaar zijn.
Vergroot foto

Deze aanbesteding was zeer speciaal, omdat de belangrijkste eis vanuit de gemeente Zoetermeer was dat de totale hoogte van het voertuig niet hoger mocht zijn dan 345 cm. Dit heeft te maken met diverse viaducten in de gemeente die maximaal 348 cm hoog zijn. Scania bleek - met de uitgebreide specificatie- en aanpassingsmogelijkheden - in combinatie met de leverancier van de opbouw en laadkraan de beste keuze te zijn.

Scania Waddinxveen wilde deze uitdaging samen met opbouwer Van Schijndel te Maasbracht wel aangaan. De opbouw van de huisvuilauto is een zogenoemde ondergrondse bovenlader. Na veel passen en meten en zeer nauwkeurig bouwen door Van Schijndel is men samen met de leverancier Palfinger kranen tot de juiste oplossing gekomen. Tijdens de eerste testen op locatie bleek de auto met vlag en wimpel door de proef te komen. Dit blijft altijd spannend met dergelijke speciale op maat gebouwde voertuigen.

In combinatie met de Scania CP14 cabine is het voertuig zeer geschikt voor de binnenstedelijke werkzaamheden. De lage instap is comfortabel voor de chauffeurs en bijrijders en het zicht rondom en zitpositie zijn zeer aangenaam. Daarnaast voldoet de nieuwe huisvuilauto qua uitstoot aan de strengst mogelijke milieunorm; EEV (Environmentally Enhanced friendly Vehicle).
P-series

P-serie

De compacte P-serie van Scania voldoet voor de overgrote meerderheid van distributie- en constructietaken.

EEV

Neem de stap naar EEV. Laat minder uitstoot achter.