De internationale theatersensatie Fuerza Bruta komt naar Amsterdam

07/02/2011 11:49

Fuerza Bruta

"A visit to Fuerza Bruta will provide an evening of jaw-dropping sensation." - Variety

Amsterdam, 7 februari 2011 - Fuerza Bruta, de internationaal geprezen theatershow die op dit moment de wereld aan het veroveren is, komt naar Amsterdam. De Argentijnse performance acteurs, bekend van de recordbrekende theatershow De La Guarda, zullen in hun nieuwe voorstelling, Fuerza Bruta wederom de grenzen van het theater op surrealistische wijzen doorbreken. De unieke theatervoorstelling beleeft op 1 april 2011 haar première op evenemententerrein De Overkant in Amsterdam.

Het theatergezelschap strijkt voor een periode van twee maanden neer in Amsterdam. Op evenemententerrein De Overkant wordt in de oude Storkfabriek een compleet theater gebouwd, inclusief een lounge voor de afterparties en een restaurant waar topchef Ramon Beuk met zijn label Food Emotions voorafgaand aan de show al een voorproefje geeft van de emoties van Fuerza Bruta vertaald in heerlijke gerechten.

Na de première in Buenos Aires staat Fuerza Bruta sinds geruime tijd met groot succes in New York, maar ook in Bogotà, Miami en Beijing kreeg de show lovende recensies en stond garant voor uitverkochte zalen. Fuerza Bruta is geproduceerd door de Argentijnse Diqui James, één van de bedenkers van de theaterhit De La Guarda.

"It leaves you dazzled by its physical bravura en technical skill", The Herald

"A dazzling blend of erotic, hypnotic, aquatic", New York Post

Fuerza Bruta (Brute Kracht)

Losgebroken van alle grenzen die het gesproken woord biedt, is Fuerza Bruta een evenement waar verschillende werelden samenkomen en de realiteit even niet zo belangrijk meer is. Waar de performers door bewegende muren rennen en moeten worstelen om elkaar te vinden in een wereld van bewegende zeilen en een spectaculaire waterwereld die letterlijk boven de hoofden van het publiek hangt. De non-stop actie en visuele effecten worden ondersteund door een dynamische soundtrack van opzwepende beats, meeslepende melodieën en intrigerende muziek.

Fuerza Bruta ontstijgt hiermee de traditionele theaterproducties door letterlijk en figuurlijk het publiek in de actie te betrekken en haar te laten springen, dansen en zelf onderdeel te laten zijn van een interactieve theaterbeleving. Het publiek staat gedurende de show op het podium. De ene na de andere adembenemende scene speelt zich boven, vóór en tussen het publiek af.

Diner onder leiding van Ramon Beuk

Speciaal voor Fuerza Bruta verzorgt Food Emotions, het label van topchef Ramon Beuk, voorafgaand aan de show een diner. Ramon en zijn team vertalen de emoties uit de show in heerlijke gerechten. Zij geven antwoord op de vraag: "Hoe smaakt Fuerza Bruta eigenlijk?"

Fuerza Bruta Afterparty

Wanneer de show is afgelopen, wilt niemand nog naar huis. Daarom is er na elke show een afterparty in het leven geroepen waar in het weekend diverse bekende DJ's hun opwachting maken. Onder hen is Fedde le Grand, één van 's werelds meest succesvolle DJ's en producers.

G-Star RAW

Fuerza Bruta en G-Star RAW zijn een bijzondere samenwerking aangegaan waarbij het G-Star atelier in Amsterdam kleding van cast en crew ontwierp. "Het rauwe en originele karakter is hetgeen G-Star en Fuerza Bruta gemeen hebben", zegt Joris Aperghis, Chief Marketing Officer van G-Star. "Als modern denim merk waarbij luxe en hoogwaardige functionele eigenschappen centraal staan, verbinden we ons graag met dit spectaculaire concept.

Fuerza Bruta: Look Up! gaat op 1 april 2011 in première en is voor een periode van twee maanden, van dinsdag t/m zondag, te zien. Een ticket voor de show, inclusief toegang tot de afterparty in de RAW Lounge, is verkrijgbaar vanaf 49,- euro. Voor de show, inclusief vier gangen diner met wijnarrangement en afterparty in de RAW Lounge, zijn tickets verkrijgbaar vanaf 119,- euro. Tickets zijn vanaf vrijdag 4 februari verkrijgbaar via www.fuerza-bruta.com en via de Primera winkels.


- EINDE PERSBERICHT -





http://www.fuerza-bruta.com