Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Winnaars sportprijzen 2010 Utrechtse Heuvelrug

sportgala

Tijdens het Sportgala zijn in Sport- en Cultureelcentrum De Binder in Leersum de sportprijzen 2010 uitgereikt. Bekenden uit de nationale sportwereld waren aanwezig om de prijzen te overhandigen, terwijl NOS-commentator Hans van Zetten het gevarieerde sportgala presenteerde.

Zo trad het 13-jarige zangtalent Tessa Willemsen uit Maarn op en de jonge danser Robbert van Ankum uit Leersum. Muzikale ondersteuning was er verder van dweilband DAD en Melody Percussion Corps van Eendracht Maakt Macht uit Leersum.

Het ging tijdens het sportgala natuurlijk om de bekendmaking van de prijswinnaars. NOS-commentator Maarten Ducrot, drievoudig Europees kampioen karate Timothy Petersen, Olympisch degenschermer Bas Verwijlen, tenniscoach Tjerk Bogtstra, Kees Jansma, perschef Nederlands Elftal, en triatleet Rob Barel waren naar Leersum gekomen om de prijswinnaars in het zonnetje te zetten.

De sportwinnaars van het jaar 2010 zijn:
Sportman:
Nico Storm uit Doorn, Nederlands kampioen schietsport standaard geweer 100 meter liggend.

Sportvrouw:
Judith Dogger-Cromjongh uit Driebergen-Rijsenburg; wereldkampioen zwemmen, categorie 45-49 jaar.

Sporttalent:
Carlo Cesar, een 17-jarig schaatstalent uit Doorn.

Sportiefste vereniging:
Rugby Club The Pink Panthers uit Driebergen-Rijsenburg.

Sportploeg:
Tennisvereniging Ludenti dames I uit Doorn; kampioen en gepromoveerd naar de eredivisie.

Sportiefste basisschool:
De Regenboog uit Amerongen.

Nadat de winnaars waren gehuldigd, spoorde presentator Hans van Zetten de aanwezige niet-sporters aan minimaal drie keer per week een half uur matig en twee keer per week intensief te bewegen. Roy Pamboer, wethouder Sport, sloot het Sportgala af en hij dankte iedereen die er toe had bijgedragen het Sportgala tot een succes te maken en hij riep de prijswinnaars uit om een actieve rol te gaan spelen tijdens de nationale sportweek.