Nationale-Nederlanden

Nieuwe mantelcontracten Kantoor Binnenvaart en NN

Den Haag, 7 februari 2011

Nationale-Nederlanden (NN) heeft nieuwe collectieve contracten met Kantoor Binnenvaart (KB) afgesloten. Dit verzekeringspakket is speciaal voor de branche ontwikkeld, is ingegaan op 1 januari 2011 en omvat naast een WIA-verzekering, een Collectieve Ongevallen- en een Arbeidsongeschiktheidverzekering voor ondernemers voor de komende drie jaren.

Tevens is de al bestaande collectieve ziekengeldverzekering voor binnenvaartondernemers met drie jaren verlengd, waarmee de werkgevers onder de schippers de loondoorbetalingsverplichting voor zieke werknemers kunnen verzekeren. Nationale-Nederlanden heeft ondanks het stijgende verzuim in de branche de premie voor deze verzekering niet verhoogd.

Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen
De WIA-verzekering voor schippers bestaat uit een verzekering voor het eigen risicodragerschap van de WGA (Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) met een vaste lage premie voor de komende drie jaar. Hierbij worden de binnenvaartwerkgever en de zieke werknemer vanaf de eerste ziektedag ondersteund bij verzuim. Door de premiegarantie en ondersteuning biedt de NN-verzekering meer dan een publieke verzekering. De contracten bieden binnenvaartwerkgevers een verzuimverzekering met aanvullende diensten als ondersteuning bij re-integratie. Deze ondersteuning wordt geboden door re-integratiebedrijf Keerpunt. Tot slot biedt het nieuwe collectieve contract oplossingen voor het WGA-hiaat.

Maatwerk
Volgens Henk van der Velde van Kantoor Binnenvaart biedt het contract "in de huidige economische situatie in de binnenvaart veel voordeel voor de ondernemer. Nationale-Nederlanden deed ons wederom een goed aanbod voor alle inkomensverzekeringen. Uitbreiding naar de andere inkomensproducten lag dan ook voor de hand."

Marcel Moons, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden, onderstreept het belang van maatwerkafstemming op de branche. "Belangrijk is dat je de re-integratiedienstverlening goed invult voor werkgevers en werknemers. Met het WGA-belang wordt deze mogelijkheid versterkt. Naast premiegarantie biedt de re-integratiedienstverlening een aanvullend voordeel op de publieke WGA-verzekering"

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.