Gemeente Barneveld


Reconstructie Burgemeester Kuntzelaan/Kruising Gasthuisstraat

Gewijzigde situatie vanaf 7 februari

Vanaf maandag 7 februari start een nieuwe fase (B) van de reconstructie van de Burgemeester Kuntzelaan en de kruising met de Gasthuisstraat. Fase A1 tot en met A3 zijn dan zo goed als afgerond en de werkzaamheden verschuiven van de Burgemeester Kuntzelaan naar het eerste deel van de kruising (Gasthuisstraat/Thorbeckelaan). Deze nieuwe fase heeft gevolgen voor de verkeerssituatie ter plaatse.

Werkzaamheden fase B
In fase B voert de aannemer rioleringswerkzaamheden uit onder de Gasthuisstraat en de Thorbeckelaan. Het halve kruispunt is afgesloten. In deze fase wordt de bovenruimte gereconstrueerd. Zo wordt onder andere op de Gasthuisstraat een opstelstrook voor rechtsaf gemaakt en een opstelstrook voor linksaf en rechtdoor. Op de tekening die hieronder geplaatst is, is het werkvlak in groen aangegeven.

Planning
Fase B start in week 6 (maandag 7 februari). Daarvoor worden al verkeersmaatregelen aangebracht. De werkzaamheden van fase B zullen naar verwachting in de eerste helft van week 9 afgerond worden. Enkele werkzaamheden uit fase B (rioleringswerkzaamheden) zijn al uitgevoerd in week 4

Verkeerssituatie
De reconstructie van de kruising van de Burgemeester Kuntzelaan/Gasthuisstraat heeft tot gevolg dat verschillende wegvlakken per fase afgesloten zijn. Voor de gehele reconstructie geldt dat de bereikbaarheid van het gebied voor de hulpdiensten is gegarandeerd. Met de aanwonenden worden individuele afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van hun woning gedurende de reconstructie.

Fietsers
Fietsers worden ongeacht de fase om de kruising heen omgeleid. Aan de ene zijde van de kruising zal dit geschieden via de Nieuwe Markt- het fietspad langs de Veluwehal en de Kapteijnstraat. Voor de andere zijde zal dit gebeuren via de Spoorstraat. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met bebording.

(gemotoriseerd) verkeer in fase B

* Het kruispunt is afgesloten voor verkeer aan de kant van de Thorbeckelaan (vanaf de Nieuwe Markt tot aan de kruising) en aan de kant van de Gasthuisstraat.

* Het verkeer wordt omgeleid via de Schoutenstraat en de Nieuwe Markt
* De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met bebording.


* Fase B reconstructie Kuntzelaan.pdf (532,43 KB)

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl