Gemeente Westervoort

De programmaraad geeft definitief tv- en radioadvies aan UPC

De programmaraad heeft een definitief advies gegeven over de te ontvangen televisiezenders en radiozenders in Westervoort en omliggende gemeenten voor de periode van juli 2011 tot juli 2012.

De belangrijkste taak van de Programmaraad is het adviseren van de kabelexploitant over welke zenders hij ten minste dient door te geven naar alle kabelabonnees. Het advies wordt aan UPC voorgelegd. UPC is wettelijk ver-plicht het advies over te nemen.

Advies radio (radiopakket op de kabel vrijwel ongewijzigd) Ten opzichte van het pakket dat nu op de kabel is, is er slechts één verandering. De zender WDR Eins Live is vervangen door Radio Monique 963, een zender die zich richt op 30- tot 60-jarigen met muziek uit vooral de jaren `60, `70 en `80. Dit betekent niet dat WDR Eins Live van de kabel verdwijnt. UPC moet hier over beslissen.

Advies televisie
De meeste zenders die in de adviezen zaten, komen terug in het definitief advies. Er is één nieuwe zender in opgenomen: de jongerenzender SLAM!TV. Deze neemt de plaats in van de zender BravaNL die in het voorlopig advies was opgenomen. De programmaraad heeft gelet op de omvang van de doelgroep, de voorkeur gegeven aan SLAM!TV.

Het advies is te vinden op de website van de programmaraad: www.programmaraadgelderlandzuid.nl.

Het advies geldt voor het hele werkgebied van de programmaraad: Arnhem, Nijmegen, Duiven, Westervoort, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Ubbergen, Buren, Druten, Lingewaard, Maasdriel, Neerijnen, Overbetuwe, Zaltbommel, Beuningen, West Maas en Waal, Geldermalsen, Wijchen, Lingewaal, Nederbetuwe en Tiel.