Getronics

PRESS RELEASE 02

Zoetermeer, 7 februari 2011

GETRONICS EN HOGESCHOOL ZUYD LANCEREN ICT DUAAL

Werken-en-leren-concept op hbo-niveau speelt in op groeiend tekort hoogopgeleide ICT'ers

Nederland kampt met een groeiend tekort aan hoogopgeleide ICT'ers. ICT-dienstverlener Getronics en Hogeschool Zuyd lanceren met medewerking van de Provincie Limburg een opleidingsprogramma dat hierop inspeelt: ICT Duaal. Hierbij worden mbo'ers via een combinatie van werken en leren in circa 3 jaar opgeleid tot netwerkspecialist met een hbo-diploma. Het officiële startsein van ICT Duaal wordt vandaag gegeven door de Limburgse Gedeputeerde Jos Hessels van Economische Zaken, om 15.00 uur bij Getronics Maastricht Airport.

ICT Duaal is speciaal ontwikkeld voor mbo'ers met een mbo-4 diploma. De deelnemers worden opgeleid tot netwerkspecialist met het bachelor-diploma van de hbo-opleiding Netwerk Infrastructuur Design van Hogeschool Zuyd. Het opleidingsprogramma gaat uit van de kennis en vaardigheden die de deelnemer al heeft en combineert theoretische onderbouwing met praktijkopdrachten op de werkplek en coaching op maat. De praktijkopdrachten voeren de cursisten uit bij Getronics, waar ze relevante werkervaring opdoen. Zo bouwen ze hun expertise uit tot hbo-niveau.

Als pleitbezorgers van Het Nieuwe Werken zorgen Getronics en de Hogeschool Zuyd ervoor dat cursisten makkelijk vanuit huis of vanaf hun werklocatie kennis kunnen vergaren. ICT Duaal maakt daarvoor gebruik van moderne e-learningprogramma's, videoconferencing en social media. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld inloggen in een virtueel klaslokaal en zo contact leggen met de docent, chatten en digitaal hun opdrachten indienen. Ook sociale media als Twitter spelen een rol in de opleiding, waarbij Getronics en de Hogeschool Zuyd de mogelijkheden van de onderwijsvisies, een Leven Lang Leren, waarbij onderwijs tijdens de verschillende fases van het leven zoals activiteiten op school en op de werkplek centraal staat, en blended learning waarbij een combinatie van campusonderwijs en e-learning centraal staat, steeds verder zullen verkennen.

Getronics

Met een wereldwijde omzet van 1,97 miljard euro in 2010 en circa 12.000 medewerkers (FTE) is Getronics de grootste ICT-dienstverlener in de grootzakelijke markt van de Benelux en een toonaangevende speler wereldwijd.

Als expert in werkplekdienstverlening, connectiviteit, datacenters en adviesdiensten helpt Getronics organisaties en hun medewerkers beter te presteren. Getronics beschikt hiervoor over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT-diensten voor de grootzakelijke markt en werkt op basis van zijn unieke Global Service Delivery Model waardoor klanten over de wereld verzekerd zijn van integrale dienstverlening van een consistente kwaliteit.

Sinds 2007 maakt Getronics deel uit van KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Met de samenvoeging van Getronics en de ICT-activiteiten van KPN is de grootste ICT-dienstverlener van de Benelux een feit. Binnen KPN is Getronics het label voor alle ICT-diensten aan de grootzakelijke markt.

Hogeschool Zuyd

Hogeschool Zuyd behoort met circa 40 bachelor- en 10 masteropleidingen, 13.200 studenten en 1.550 medewerkers tot de grote hogescholen van Nederland. De hogeschool werkt samen met talloze partners in de regio, in Nederland en internationaal. Bevlogen en vanuit de ambitie een topinstituut met Europese allure te zijn, biedt zij als enige in Nederland de opleiding Netwerk Infrastructuur Design.