Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Woninginbrekers aangehouden in Bussum

Bussum, 07-02-2011 o Vrijdag 4 en zaterdag 5 februari 2011 werden in totaal vier mannen aangehouden op verdenking van woninginbraken.

Vrijdagavond 4 februari rond 21.30 uur hielden agenten twee mannen op heterdaad aan. Het gaat hierbij om een 30-jarige man uit Nieuwegein en een 31-jarige man uit Hilversum. Beide personen zijn op heterdaad betrapt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Rostocklaan in Bussum die zij kort daarvoor gepleegd zouden hebben. Via de meldkamer werd een noodhulpauto naar een woning gestuurd waar een getuige gestommel en inbrekersgerucht hoorde. In de nabijheid van deze lege woning trof de politie een tweetal verdachte mannen aan. Zij gedroegen zich dermate verdacht dat er ter plaatse een onderzoek werd ingesteld. Beide verdachten bleken inbrekerswerktuig bij zich te dragen en twee draagbare computers. De verdachten zijn ingesloten.

Gooilaan
Vrijdag 4 februari werd ook ingebroken in een woning aan de Gooilaan. Een raam van de openslaande tuindeuren werd vernield. Een televisie en sieraden werden gestolen. Zaterdag 5 februari werd rond 03.30 uur in Den Haag een voertuig aan de kant gezet voor het rijden zonder licht. De twee inzittenden probeerden aan de politie te ontsnappen, maar konden worden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige inwoner van Honselersdijk en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de auto werd een sieraad aangetroffen die te herleiden was naar de woninginbraak aan de Gooilaan. Een nader onderzoek is ingesteld. De twee mannen worden dinsdag 8 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.