Synergy Pharmaceuticals aanwezig op de 13e jaarlijkse Bio-Conferentie voor CEO's en Beleggers

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20110207 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTCBB: SGYP), een ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van maag- en darmstoornissen en -ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat Dr. Gary S. Jacob, president en CEO van het bedrijf, aanwezig zal zijn op de 13e jaarlijkse BIO-Conferentie voor CEO's en Beleggers (BIO CEO and Investor Conference). Zijn tegenwoordigheid wordt verwacht om 13:30 uur, ET, op 14 februari 2011, in het Waldorf Astoria Hotel in New York City.

De webcast kan live worden bijgewoond via de tab "Investor Relations" op de website van het bedrijf op www.synergypharma.com. De webcast zal 90 dagen bewaard blijven.

Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich concentreert op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-intestinale stoornissen en aandoeningen. Het kandidaat-eigendomsgeneesmiddel plecanatide van Synergy is een synthetisch analoog van het menselijke gastro-intestinale hormoon uroguanyline, en werkt door activering van de guanylaatcyclase C (GC-C) receptor op epitheliale cellen van het gastro-intestinale traject. Onlangs is een fase IIa- klinisch onderzoek van plecanatide afgerond ter behandeling van patiënten met chronische constipatie. Het bedrijf is van plan in het tweede kwartaal van 2011 van start te gaan met een 90-daagse klinische fase II/lll studie van plecanatide bij patiënten met chronische constipatie met herhaalde orale toedieningen en placebocontrolegroep. Plecanatide wordt ook ontwikkeld voor de behandeling van het prikkelbare darmsyndroom, constipatie-predominant(IBS-C), waarvoor in 2011 een eerste onderzoek is gepland bij patiёnten die aan deze ziekte lijden. Meer informatie is te vinden op http://www.synergypharma.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Bedrijf:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., 212-297-0020
President en CEO
gjacob@synergypharma.com
of
Beleggers en media:
Rx Communications Group, LLC
Melody A. Carey, 917-322-2571

mcarey@rxir.com

Ticker_symbol OTCBB:SGYP
Ticker_symbol OTCBB:CLSP