Evangelische Omroep

Hilversum, donderdag 4 februari 2011

EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 6

De Dorpsdokter, maandag 7 februari, 19.25 uur, Nederland 1 Bij Roelof komt Jochem met zijn moeder. Hij heeft een loopoor en blijkt resistent voor bepaalde antibiotica. De heer Penning komt bij Rosemarie omdat hij is gevallen tijdens wintersport en heeft een bult op zijn been. Bij Piet komt de plaatselijke slager Lantinga die bijna zijn vingertoppen heeft verloren.

Dit seizoen lopen we mee met Roelof Moes, Piet Speelman, en Rosemarie Poutsma die in dienst is bij Roelof en Piet. Ze hebben een praktijk in Nijeveen, een landelijk dorp in de provincie Drenthe. Nijeveen heeft ongeveer 3600 inwoners en maakt sinds 1998 deel uit van de gemeente Meppel. De praktijk is op twee locaties, de woonhuizen van Roelof en Piet, maar de patiënten zijn bij alle drie de artsen ingeschreven. In de boerderij van Roelof is ook de apotheek gevestigd. Alle drie hebben bewust gekozen voor een kleinschalige praktijk.

Rembrandt en Ik, maandag 7 februari, 22.05 uur, Nederland 1 Govert Flinck
Derde deel van een vierdelige dramaserie over het leven van Rembrandt gezien door de ogen van zijn naasten. Govert Flinck was ooit een leerling van de grote meester, maar is intussen uitgegroeid tot de belangrijkste rivaal van Rembrandt. Maatschappelijk gaat het Govert voor de wind, maar dat weerhoudt hem er niet van om letterlijk een strijd op leven en dood aan te gaan met zijn vroegere leermeester. De inzet is de opdracht tot decoratie van het gehele Stadspaleis op de Dam. Wie sleept deze geweldige opdracht in de wacht? Een bittere strijd volgt.

XMIX, woensdag 9 februari, 14.05 uur, Nederland 3
Het gestolen schilderij
Uit het museum is een schilderij gestolen. XMIX komt erachter dat het schilderij door boeven naar de haven wordt gebracht. Het moet vast op een boot het land uit gesmokkeld worden. Komt XMIX op tijd?

XMIX is een vrolijke kinderserie waarin politieman Anton de hulp in roept van de helden uit zijn favoriete computerspelletje XMIX. En hoewel Exel, Dax en Xena super sterk, onzichtbaar en slim zijn, begrijpen ze de wereld van mensen niet altijd even goed. Dat leidt nogal eens tot grappige situaties!

Holland Doc: De vier muren van Dina, donderdag 10 februari, 22.55 uur, Nederland 2 Dina is 16 jaar, woont in Egypte en leeft samen met haar vader in een appartement waar ze nooit uit kan. Extreme moslims willen haar vermoorden. Dina is 22 keer verhuist in één jaar. Ze moet binnen blijven; buiten kan ze worden ontvoerd of doodgeschoten. Vriendinnen heeft ze niet. Naar school gaan is te gevaarlijk. Haar hoop om modeontwerpster houdt ze in leven door jurken te tekenen. Als er wordt aangebeld verstijft ze. Haar vader gaat voorzichtig kijken. Dina wacht af...

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 11 februari, 15.10 uur, Nederland 3 Het computerspelletje
Wat doen Dop en Kurk nou?! Ze ruilen het boek van 'Beloofd is Beloofd' voor een computerspelletje! 'Maar dat boek is het mooiste wat we hebben in de Wiebelwagen.' Elly wordt er gewoon een beetje boos van. 'Stelletje flapfiguren', zegt ze, 'Haal het boek snel weer terug!' Daar gaan Dop en Kurk, terug naar de ruilwinkel. Maar oh nee! Het boek staat niet meer in de winkel.... Zijn ze nu voor altijd het boek van "Beloofd is Beloofd" kwijt?

Checkpoint, zaterdag 12 februari, 9.30 uur, Nederland 3 Vandaag de eerste aflevering van het nieuwe seizoen! Nu nog stoerder, spannender en gekker! We gaan kijken of het mogelijk is om onderste boven te eten. En verhuizen zonder verhuisdozen? Dat kan met de Checkpoint verpakkingstest! Natuurlijk strijden de jongens en meiden weer tegen elkaar. Het testteam gaat tot het uiterste! Lopen op een heel dun koord en slingeren aan de hoogste trapeze. Wie is de beste circusartiest? Checkpoint: een avontuurlijk testprogramma voor kinderen. Presentatie: Klaas van Kruistum.

Nederland Zingt, zaterdag 12 februari, 18.20 uur, Nederland 2 In het Noord-Brabantse Oudenbosch staat een grote koepelkerk, waar velen zich over verbazen. De kerk is gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome door de bekende architect Pierre Cuijpers. Vanuit deze bijzondere kerk een uitzending van Nederland Zingt met medewerking van Chr. Jeugdkoor Ruach o.lv. Elisabeth van Duijn, een groot samengesteld koor en mannenkoor Ons Genoegen o.l.v. Bert Kruis.

Nederland Zingt op Zondag, zondag 13 februari, 9.00 uur, Nederland 1 Ds. Arie van der Veer ontmoet vandaag ortho-pedagoog Bert Reinds. Toen Bert op 7-jarige leeftijd plotseling zijn vader verloor, had hij nog geen idee hoe groot de impact van dit gebeuren op zijn verdere leven zou zijn. Bert groeide op als een rebelse puber en voelde continu het gemis van zijn vader, maar kon daar moeilijk over praten. Toen hij in de opleiding tot verpleegkundige Willemien tegenkwam, ging hij zijn leven van een andere kant bekijken. Bert volgde later een studie tot ortho-pedagoog en helpt nu anderen in zijn eigen praktijk. Ook geeft hij lezingen en schreef hij boeken. Van zijn boek "Vader zijn met hart en handen" verschijnt binnenkort een vernieuwde versie. Ondanks zijn universitaire studie heeft hij het meest geleerd thuis bij zijn vrouw Willemien en zijn vijf zonen. "Het vaderschap is de beste leerschool om van je egoïsme af te komen", aldus Bert Reinds. Ds. Arie van der Veer houdt de meditatie, afgewisseld met koor- en samenzang.

Verborgen Verhalen, zondag 13 februari, 14.45 uur, Nederland 3 Geheim van Timo
In de Bijbel staat: 'Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten', Spreuken 31. Timo zit vol vragen. Zijn vriend Barry heeft blauwe plekken, omdat hij van zijn fiets is gevallen. Tenminste, dat vertelt Barry. Maar als Timo een avondje blijft logeren bij Barry, wordt hij midden in de nacht wakker van lawaai. Er wordt geschreeuwd. Wat gebeurt er allemaal in dit huis? En is Barry echt van zijn fiets gevallen? Verborgen Verhalen is een kinderserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen. Niet eerder vertelde gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs. Bij ieder verhaal hoort een wijze bijbelspreuk die ook nu nog actueel is.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep