arvato official partner van LG Electronics Benelux

07/02/2011 16:30

Arvato Services Nederland BV

arvato services, toonaangevend op het gebied van efficiënte en geïntegreerde business proces outsourcing oplossingen, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met LG Electronics Benelux om de komende drie jaar de customer services afdeling van LG op te zetten en te managen voor de Benelux via een managed insourcing oplossing te Amstelveen.

Vanuit het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux in Amstelveen zullen de customer service representatives van arvato de customer service activiteiten verrichten in het nieuw opgezette Customer Interaction Centre (CIC). Het betreft de 1e en 2e lijns klantenservice voor de product categorieën: Home Entertainment, Mobile Communications en Home Appliances. De Nederlandstalige en Franstalige representatives zullen in hun werkzaamheden ondersteund worden door een ervaren trainer vanuit het arvato customer care center uit Venlo.

LG heeft gekozen voor deze inhouse-oplossing om korte communicatielijnen met arvato mogelijk te maken. "arvato heeft na het verkrijgen van deze opdracht, op professionele manier contact expertise aangeworven en de opzet van het CIC gerealiseerd, in goede samenwerking met de business experts van LG," verteld Leon van Adrichem, BU Director Customer Services. "Aandacht voor goede medewerkers, met affiniteit voor electronica en techniek zullen op basis van COPC geschoolde ervaring LG verder ontwikkelen als marktleider op hun vakgebied."

"In arvato hebben we een goede partner gevonden die LG zal ondersteunen bij de verdere uitbreiding van onze customer service activiteiten", aldus Hendrik Passchier, Service Director LG Electronics Benelux. "Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van het CIC zich nauw verbonden voelen met LG, daarom hebben we voor een inhouse oplossing gekozen. Vanuit een betrokken en oplossingsgerichte aanpak, kunnen onze klanten rekenen op een professionele en adequate dienstverlening."

"We zijn trots op deze nieuwe opdracht en de relatie met LG. Na het toekennen van de opdracht op 26 november j.l. is per 1 februari 2011 het Customer Interaction Centre live in productie genomen. Een snelle en professionele samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen en de vernieuwde setup zal bijdragen aan het uitbouwen van LG's voorgenomen groei," vult Markus Trost, CEO arvato voor de Benelux, aan.

Ook arvato Zweden is door LG geselecteerd als exclusieve customer services dienstverlener voor de landen Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland.

Over arvato services

Outsourcing partner arvato services is een toonaangevende dienstverlener van effectieve totaaloplossingen op het gebied van Customer Services, Credit Management Services, Marketing & Data Services en International Supply Chain Management voor markten in Europa en buiten Europa.

arvato services beschikt over een uitmuntend netwerk van meer dan 37.000 medewerkers werkzaam in 35 landen wereldwijd. In Nederland heeft arvato services vestigingen in Abcoude, Venlo en Venray.

arvato services is onderdeel van arvato AG, de media service provider van Bertelsmann AG, één van de grootste internationale media concerns. Andere bekende Bertelsmann ondernemingen in Nederland zijn RTL Nederland en G+J Uitgeverij.

Meer informatie kan gevonden worden op de website: www.arvatoservices.nl

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 80.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance en Air Conditioning and Energy Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines.

Meer informatie kan gevonden worden op de website: www.lge.nl

http://www.arvato.nl