Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje aanwezig bij uitreiking Gouden @penstaarten

RVD, 23 december 2010, nr. 360

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is dinsdag 8 februari aanwezig bij de uitreiking van de Gouden @penstaarten 2011 voor de beste Nederlandse websites voor kinderen. De uitreiking van de prijzen vindt plaatst in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Met de Gouden @penstaarten hopen de organisatoren, Digivaardig @ Digibewust en de Stichting Mijn Kind Online, online vakmanschap te stimuleren en de discussie over kwaliteit voor kinderen op internet te bevorderen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking bezoekt de Prins de "It's Your Life Markt" waar kinderen en jongeren laten zien dat hun virtuele wereld meer is dan alleen een spelletje.

Het Nederlandse publiek kan van 17 januari tot 1 februari stemmen op tien genomineerde kinderwebsites in twee categorieën. Websites voor kinderen (6-12) gemaakt door volwassenen en websites voor kinderen (6-12) gemaakt door kinderen en jongeren tot 18 jaar. Een vakjury maakt de genomineerde websites bekend.

Digivaardig & Digibewust
Digivaardig & Digibewust is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om het aantal mensen dat niet of nauwelijks digitale vaardigheden heeft terug te brengen en om het verantwoord en veilig gebruik van digitale middelen te stimuleren. Het programma wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken, de Europese Commissie en diverse bedrijven.

Stichting Mijn Kind Online
De stichting Mijn Kind Online is een kennis- en adviescentrum over jeugd en (nieuwe) media dat tot doel heeft meer inzicht te verschaffen in de mogelijkheden van nieuwe media, alsook het bevorderen van het verantwoord gebruik daarvan. Mijn Kind Online streeft er naar de kwaliteit van digitale media voor kinderen te verbeteren en ouders en leraren te helpen mediawijzer te worden.