Universiteit Leiden

Dies natalis 2011

Het College van Bestuur van de Universiteit Leiden nodigt u graag uit voor de viering van de dies natalis 2011 op dinsdag 8 februari 2011 om 14:30 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd). De plechtigheid vindt plaats in de Pieterskerk, Pieterskerkhof 1A te Leiden.

Diesoratie

De diesoratie zal worden uitgesproken door prof.dr. Henk te Velde, hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis, faculteit Geesteswetenschappen. De
titel luidt: Agreement to disagree. Verleden en heden van de moderne volksvertegenwoordiging.

Muziek

L.S.K.O. Collegium Musicum verzorgt een muzikaal intermezzo.

Eredoctoraten

Na het muzikaal intermezzo zullen eredoctoraten worden uitgereikt aan:
* Prof.dr. Ian Hodder, hoogleraar culturele en sociale antropologie aan Stanford University.
Erepromotor is prof.dr. Peter Pels, hoogleraar culturele antropologie en sociologie van de regio Afrika, faculteit Sociale Wetenschappen. Decaan van de faculteit Archeologie is prof.dr. Willem Willems.

* De heer Peter van Straaten, tekenaar en schrijver. Erepromotor is prof.dr. Willem van der Does, hoogleraar experimentele en klinische psychologie, faculteit Sociale Wetenschappen. Decaan van de faculteit Geneeskunde/LUMC is prof.dr. Eduard Klasen.

LSR-Onderwijsprijs

De voorzitter van de Leidse Studentenraad, Jaap Schreurs, reikt de LSR-Onderwijsprijs uit.

Receptie

Na afloop van de plechtigheid is er tijdens een receptie gelegenheid om de diesorator, de eredoctores, de erepromotores, de decanen en hun partners geluk te wensen.

Aanvangstijden

Het programma begint om 14.30 uur precies. U wordt verzocht vóór 14:15 uur plaats te nemen. De receptie vangt aan om ongeveer 16:15 uur en eindigt om 17:15 uur.