Gemeente Ede

dinsdag, 1 februari 2011

Wegwijs op het gemeentehuis van Ede

info@ede.nl

Op 8 en 15 februari gaan ongeveer 28 burgers zich twee avonden lang op het gemeentehuis bezig houden met lokale politiek. Zij gaan concrete plannen bedenken binnen het thema `Verbinding'. Het beste plan zal de gemeente ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Hiervoor heeft de gemeente een bedrag van EUR 2.000,- vrijgemaakt. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) organiseert deze avonden in samenwerking met de raadsgriffie van de gemeente Ede. De avonden zijn onderdeel van het project Wegwijs op het Gemeentehuis.

Doel en werkwijze

Het doel van het project Wegwijs op het Gemeentehuis is mensen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Tijdens de eerste avond op het gemeentehuis zullen de deelnemers informatie inwinnen bij ambtenaren. Dit draagt ertoe bij dat de deelnemers hun projectvoorstellen goed kunnen onderbouwen. Tijdens de tweede avond zullen de deelnemers in een bijzondere raadsvergadering de gemeenteraad adviseren over de besteding van het beschikbare bedrag van EUR 2.000,-. Het voorstel dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal door de gemeente uitgevoerd worden. Een unieke kans dus om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

Openbare vergadering

De tweede avond wordt afgesloten met een bijzondere raadsvergadering die wordt voorgezeten door burgemeester Cees van der Knaap. Belangstellenden zijn van harte welkom om vanaf 20.15 uur op de publieke tribune plaats te nemen bij deze openbare vergadering. De vergadering is ook live te volgen via www.ede.nl.

Wat is het IPP?

Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen. Het IPP is ook betrokken bij de Scholierenverkiezingen en de StemWijzer. Het IPP is een onderdeel van het Huis voor democratie en rechtsstaat, www.democratie-rechtsstaat.nl.