Gemeente Twenterand


Energie besparen Twenterand - doet u mee?

Praktische tips tijdens informatiebijeenkomst
De gemeente nodigt particuliere huiseigenaren uit om binnenkort naar één van de bijeenkomsten van het project Energie besparen Twenterand te komen.

Doel van dit project is om energiebesparing bij particuliere woningen te stimuleren. Tijdens de wijkbijeenkomsten worden huiseigenaren over de aanpak geïnformeerd. ls verbouwen aan de orde, dan is dit het moment om in een energiezuinig huis te investeren.

Uitnodiging voor dinsdag 8 februari 2011
Op dinsdagavond 8 februari 2011 wordt in het MCC aan het Oranjeplein 2 in Vroomshoop een bijeenkomst voor de inwoners van Vroomshoop georganiseerd.
De avond begint met een inloop met koffie om 19:30. Om 20:00 uur wordt de avond geopend door wethouder Idzinga van de gemeente Twenterand. Op de bewonersavond horen huiseigenaren hoe zij energie kunnen besparen in hun eigen huis aan de hand van herkenbare voorbeelden. De informatieavond zal om ongeveer 21:30 uur afgelopen zijn.

Maatwerkadvies
Mensen die hun eigen huis energiezuiniger willen maken, wordt aangeraden eerst een maatwerkadvies te laten opstellen. Dit is een onafhankelijk advies waaruit blijkt welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn en hoeveel energie hiermee kan worden bespaard. Bovendien wordt hiermee het energielabel voor de woning vastgelegd. Bewoners worden ondersteund met subsidies, zoals een laag btw-tarief voor het aanbrengen van isolatie aan gevels, daken en vloeren en een stimuleringssubsidie voor verbetering van het energielabel van de woning. Deze zullen tijdens de informatieavond worden toegelicht.

De adviezen laten zien dat isolatie van gevels en daken een relatief korte terugverdientijd heeft en kan leiden tot een subsidie van meer dan 25%. Maatregelen zoals HR++-glas en vloerisolatie verdienen zich minder snel terug, maar verhogen het comfort aanmerkelijk. Investeren in energiebesparende maatregelen loont snel, want de maandelijkse energielasten nemen alleen maar toe. Alleen al in de afgelopen 6 jaar zijn de energiekosten verdubbeld. Zodra energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, wordt het nieuwe energielabel bepaald. Dit energielabel is 10 jaar geldig en is verplicht bij de verkoop van de woning.

Meer informatie
Meer informatie over het project Energie besparen en de wijkbijeenkomsten is te vinden op de website
www.twenterand.nl/energiebesparen. U kunt ook bellen met de helpdesk, 0546 - 840 519.