Provincie Flevoland Strand langs de Flevolandse kust

Burgers denken mee over Flevolandse kust

Publicatiedatum: 4 februari 2011

Omwonenden en andere burgers denken en praten mee over de gewenste ruimtelijke kwaliteit van de Flevolandse kust langs het Markermeer. Dat gebeurt in een samenwerkingsproject tussen de VBIJ (Verantwoord Beheer IJsselmeer) en de provincie Flevoland. Op 8 februari vindt een discussiebijeenkomst plaats. Een nieuwe mogelijkheid om mee te denken is er op 26 februari (Dag van Flevoland) in het provinciehuis.

De kust van Flevoland speelt een rol in veel ontwikkelplannen. Samen met gebiedspartners heeft de provincie Flevoland het Toekomstbeeld voor het Markermeer en IJmeer (TMIJ) opgesteld. Het Deltaprogramma IJsselmeergebied werkt op dit moment aan plannen voor de
waterveiligheid. De bedoeling van de VBIJ en provincie is om de ontwikkelingen in een breder perspectief te plaatsen en nu ook samen met betrokken burgers in discussie te gaan over de ruimtelijke kwaliteit van de kust van het Markermeer.

Meedenken van groot belang

Gedeputeerde Andries Greiner houdt op de discussiebijeenkomst een inleiding over de ontwikkelingen in het Markermeer. Hij vindt het meedenken van groot belang: "Daarom doen we dit project samen met de VBIJ. Wij willen graag weten hoe mensen de kust ervaren. Wat beleven ze aan de kust, welke waarden van het Markermeer vinden ze belangrijk, aan welke kwaliteiten op het gebied van cultureel erfgoed, ruimtelijkheid en landschap hechten zij waarde?"

Bustour

Op een bustour langs de Flevolandse kust in december heeft een gezelschap betrokkenen zich alvast uitgesproken over de beleving van de kust die open en weids zou moeten zijn en ruimtelijkheid en historie uitstralen. Hier en daar zouden objecten langs de kustlijn het zicht spannend moeten houden. Op 8 februari gaan ze verder praten en kijken of ze hun ideeën kunnen omzetten in aanbevelingen waar bij toekomstige ontwikkelingen rekening mee moet worden gehouden.

Aanmelding

Op zaterdag 26 februari kunnen nieuwe belangstellenden zich in de hal van het provinciehuis bij het programma Markermeer-IJmeer aanmelden voor een van de twee workshops over de ruimtelijke kust die op die dag plaatsvinden. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.