Gemeente Lelystad

Lezing in kader Jaar van de Lelystadse bomen en bossen

Vrijdag 4 februari 2011

Groei en Bloei en de gemeente Lelystad organiseren dinsdag 8 februari, in het kader van het Jaar van de Lelystadse bomen en bossen, een avond over bomen in de tuin met Romke van der Kaa.

Mening die prikkelt

Hij is dé deskundige op het gebied van tuinen, schrijver van verschillende eigenzinnige tuinboeken en columnist van meerdere tijdschriften. Hij heeft vaak een mening die prikkelt en die je soms op heel andere, nieuwe en verrassende ideeën brengt.

Steeds meer tuinen verhard

Steeds meer tuinen worden verhard. Misschien gemakkelijk qua onderhoud, maar voor mensen en voor dieren valt er in zo'n tuin niets te beleven en niet te leven. Vogels en vlinders mijden zulke tuinen, geen egeltje die een malse slak ontdekt. Geen schaduw op een hete zomerdag en waar hang je het wintervoer aan op? Door het planten van een of meer klein blijvende bomen los je zulke natuurproblemen een stukje op en de tuin wordt er een stuk aardiger van.

Aanvang lezing

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de SGL, zijingang naar het VMBO. Iedereen is welkom De toegangsprijs bedraagt 3 euro (voor leden van Groei en Bloei is de avond gratis). Onder de aanwezigen worden wat boompjes verloot.
Ja