Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 31 januari 2011


- persbericht -

Werk zoekt VROUW
Debat over arbeid en idealen

De Taskforce Deeltijdplus werd in 2008 in het leven geroepen om vooral de Nederlandse vrouw meer uren te laten werken en zo onbenut arbeidspotentieel aan te boren. Hiermee zou de toekomstige vergrijzing kunnen worden opgevangen. Op dinsdag 8 februari discussiëren specialisten en geïnteresseerden in de Rode Hoed over de haalbaarheid van de door de taskforce ingezette cultuurverandering in het vrouwelijke arbeidsethos.

In Nederland blijft de arbeidsparticipatie in voltijdbanen van vrouwen achter bij andere Europese lidstaten. 75% van het onbenut arbeidsmarktpotentieel is vrouw. De Taskforce DeeltijdPlus werd door het kabinet en de sociale partners ingesteld om een aanzet te geven tot een cultuurverandering die ertoe moet leiden dat vooral vrouwen meer uren gaan werken. De taskforce heeft zijn werk gedaan en is inmiddels opgeheven, maar wat is er terechtgekomen van haar conclusies?

Met:


- Pia Dijkstra (voorzitter voormalige Taskforce DeeltijdPlus; o.v.)
- Joan Ferrier (directeur E-Quality, hét kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit)
- Rutger Groot Wassink (mede-initiatiefnemer Manifest Papa Plus / beleidsmedewerker FNV)
- Elma Drayer (columnist, auteur van `Verwende prinsesjes`)
- Marjon Bolwijn (redacteur de Volkskrant, auteur van `De ideale werknemer is een moeder`)
- Joop Schippers (hoogleraar arbeids- en emancipatie-ecomie Universiteit Utrecht)

Gespreksleiding: Daan Roovers, hoofdredacteur Filosofie Magazine.

Organisatie: de Rode Hoed. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten: ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -