HBD-bestuur draagt Elrie Bakker-Derks voor als interim-voorzitter

08/02/2011 08:44

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het bestuur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) draagt mevrouw Elrie Bakker-Derks (49) voor tot benoeming als interim-voorzitter. Zij volgt Geert Vermeer op die begin dit jaar afscheid nam. Vermeer werd bondsvoorzitter van de BOVAG. Elrie Bakker heeft ruime bestuurlijke en managementervaring. Bovendien is zij ook voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (vanaf 1 juli 2010).

Elrie Bakker is verheugd over de voordracht. "Ik heb het HBD leren kennen als een uiterst gedreven organisatie die samen met de branche- en koepelorganisaties in de detailhandel veel nuttig werk verzet. De bestrijding van winkelcriminaliteit, een goede ruimtelijke ordening, opleidingen en een arbeidsmarkt die aansluiten op de behoeften van de sector. Ik noem maar een aantal activiteiten. En dan natuurlijk de rol als kenniscentrum voor de sector zodat ondernemers en medewerkers, maar ook andere organisaties, starters en studenten steeds goed beslagen ten ijs komen. Het is een goede zaak dat de detailhandel als sector met veel kleine ondernemingen over een hoofdbedrijfschap beschikt die dat soort onderwerpen oppakt. Gelukkig onderschrijft het merendeel van de ondernemers dat, zo blijkt uit onderzoek."

Draagvlak

Juist dit jaar moeten de product- en bedrijfschappen een draagvlakonderzoek doen onder hun achterban. "Ik zie dat vol vertrouwen tegemoet. Enerzijds omdat we al volop steun hebben bij de achterban, anderzijds omdat de nauwe samenwerking met de andere organisaties in de sector garandeert dat het HBD zich echt richt op zinvolle activiteiten. Het HBD gaat ook steeds transparanter werken. Dat mag immers verwacht worden van een organisatie die door de ondernemingen wordt betaald."

Bestuurder met kennis van zaken

Als voorzitter van de Stichting Binnenstadmanagement Nijmegen kent Elrie Bakker de problematiek van de detailhandel goed. Ook haar ervaring, onder andere als ondernemer in de horeca en als adviseur voor horeca en detailhandel, maakt dat zij zich goed kan verplaatsen in de behoeften van de ondernemers en medewerkers in de sector.

Kroonbenoeming

De voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel wordt benoemd door de Kroon. Het Koninklijke Besluit wordt op korte termijn verwacht. Het algemeen bestuur heeft ook de procedure om te komen tot een definitieve invulling van het voorzitterschap opgestart.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het HBD maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. Deze organisaties vormen ook het bestuur.





http://www.hbd.nl




Hoofdbedrijfschap Detailhandel