Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt autoinbreker aan

Datum publicatie: 07-02-2011 17:15

SCHIEDAM - In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari is een 37-jarige Rotterdammer aangehouden voor auto-inbraak.

De politie in Schiedam is de afgelopen week actief begonnen met acties om het aantal auto-inbraken in Schiedam terug te dringen. Dit resulteerde zondag al in een aanhouding. Surveillerende agenten zagen op de Penninglaan in Schiedam tussen de auto's een fiets staan met in de zijtassen aan auto-radio. Zij alarmeerden direct agenten in burger in de omgeving, welke besloten in de nabije omgeving te blijven posten. Korte tijd later kwamen twee mannen de straat in om de fiets op te halen. Op dat moment maakten de agenten zich bekend en gingen de mannen ervandoor. Na een korte achtervolging te voet kon één verdachte uit Rotterdam worden aangehouden.

Tips
De politie is in de Schiedamse wijken actief bezig. Bijvoorbeeld door extra toezicht en surveillances op straat op tijden van inbraken en locaties waar veel inbraken voorkomen. Daarnaast kunt u het inbrekers zelf ook eenvoudig lastig maken. Hoe? Door de gelegenheid weg te nemen. Laat geen losse waardevolle goederen achter in uw auto. Zorg dat niets meer wijst op waardevolle spullen, zoals de houder van uw navigatiesysteem of de afdruk die de zuignap achterlaat op de voorruit.

Enkele tips:
o Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto o Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit
o Berg niets op onder uw stoel

Ziet u iets verdachts? Bel 112
De politie vraagt burgers alert te zijn en elke vreemde of verdachte situatie in de buurt door te geven. Ziet u iets verdachts of betrapt u een inbreker op heterdaad? Bel dan 112. Realiseert u zich een verdachte situatie pas later of ontdekt u een inbraak als u bij de auto komt? Bel dan 0900-8844.