Ingezonden persbericht


Aanzienlijke uitbreiding en versterking expatriate services Grant Thornton acquireert Taxpat BV

Amsterdam/Alphen aan den Rijn, 8 februari 2011

Sinds 1 februari 2011 is Taxpat BV onderdeel van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton. Met de overname van Taxpat - een nicheadviespraktijk die ruim tien jaar actief is op het gebied van expatriate tax services - zijn 13 medewerkers in dienst getreden bij Grant Thornton. Eric Jansen (45), medeoprichter en partner bij Taxpat, is per 1 februari aangesteld als partner bij de nieuwe Grant Thornton Expatriate Services B.V. Met de aanstelling van Jansen komt het aantal partners van Grant Thornton op 51.

In de loop van 2011 worden de Haagse en Amsterdamse Taxpat-vestigingen geïntegreerd met respectievelijk de bestaande Rijswijkse en Amsterdamse vestigingen van Grant Thornton. Met de overname versterkt Grant Thornton haar positie waar het fiscale ondersteuning betreft aan expats en internationaal opererende ondernemingen in Nederland in het kader van internationale uitwisselingen en plaatsingen. Per 1 februari zullen bij Grant Thornton, naast Eric Jansen, Gerard van Dalen en Lita Mannoe als director in deze nieuwe structuur naar buiten treden. Van Dalen is specialist op het terrein van expatriates die in de Verenigde Staten belastingplichtig zijn. Mannoe is al geruime tijd actief als belastingadviseur op het gebied van grensoverschrijdende arbeid en aandelengerelateerde beloningen.

Veel voordelen voor onze klanten
Nieuwe Grant Thornton-partner Eric Jansen werkte eerder bij PwC en Ernst & Young en is ervaren op alle werkterreinen van expat services. Jansen: "Wij waren als nichespeler op zoek naar een partner met een uitstekend internationaal netwerk om onze internationale cliënten ook in het buitenland optimaal te kunnen adviseren. Grant Thornton behoort tot een groot internationaal netwerk dat in alle belangrijke en opkomende economieën vertegenwoordigd is. Daarnaast sluiten onze cliëntenportfolio's en manier van werken goed bij elkaar aan, zodat we veel voordelen verwachten voor onze medewerkers en klanten. Door het samengaan behoren we nu tot de grotere Nederlandse spelers op het gebied van (fiscale) expatdienstverlening."

Internationalisering zakenwereld

Jacob Mook, Tax Leader bij Grant Thornton: "Expatriate services is een sterk groeiend onderdeel bij accountants- en advieskantoren. Door de internationalisering van de zakenwereld en het veelvuldiger aantrekken van hooggeschoold buitenlands talent wordt steeds meer een beroep gedaan op fiscale dienstverlening voor expats. Met de knowhow en cliëntenportefeuille van Taxpat, waaronder beursgenoteerde bedrijven en non-profit organisaties, breidt Grant Thornton haar naamsbekendheid uit in deze markten. Wij zien zondermeer een duidelijke synergie bij deze overname."


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,