Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA langs de deuren in Haarlem in aanloop verkiezingen 2 maart

Partij van de Arbeid gaat de wijken in

Wat gaan de Provinciale Staten verkiezingen betekenen voor de inwoners van Haarlem? Op 2 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat bepaalt ook de samenstelling van Eerste Kamer. Belangrijke verkiezingen dus. De Partij van de Arbeid gaat deze weken de wijken in. Dit om aan bewoners te vragen hoe zij hun woonomgeving ervaren. En ook om na te gaan wat de verkiezingen van 2 maart daarop voor invloed hebben.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn dit jaar extra belangrijk. Zij zijn ook bepalend voor de vraag of het huidige rechtse gedoogkabinet op een meerderheid in de Eerste Kamer kan steunen. Als gevolg van dit kabinetsbeleid stijgen de huren, wordt kinderopvang onbetaalbaar en de zorg wordt minder en duurder. Dat zijn foute keuzes. Gewone gezinnen in Haarlem betalen de rekening, terwijl rechts de rijken en hun villasubsidies ontziet.

Het moet eerlijker vindt de Partij van de Arbeid. Daarom ging het canvasteam van de PvdA afgelopen zaterdag langs bij zo'n 250 woningen in Parkwijk om daar naar de bewoners te luisteren en te spreken over het belang van de verkiezingen voor Provinciale Staten. Ook komende weken gaat de PvdA in Haarlemse wijken langs de deuren. Op 12 februari staat Meerwijk op het programma, op 19 februari de Boerhaavewijk en op 26 februari het centrum van Haarlem.

*** EINDE PERSBERICHT ***