Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 08-02-2011

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie hield maandag tegen 22.00 uur een 31-jarige man uit Roosendaal aan voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht goederen in de woning, die hij deelt mijn zijn 40-jarige vrouw deelt, te hebben vernield. Ook zou hij hebben geprobeerd de vrouw meerdere keren te schoppen en bij de keel te pakken en haar verbaal ernstig hebben bedreigd. De politie hield de man aan in hun woning in de wijk Kalsdonk. Hij is ingesloten voor verhoor. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Verdachte van mishandeling met golfclub aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield maandagmiddag rond 17.00 uur een 21-jarige Roosendaler aan voor mishandeling van zijn ex-schoonouders. De ex-vriendin van de verdachte, een 22-jarige vrouw uit Ossendrecht, was met medeneming van de auto van haar ouders bij haar ouders vertrokken. Ze zou behalve de auto ook papieren en meerdere sleutels hebben meegenomen en zou zijn ingetrokken bij haar ex-schoonvader. Haar ouders kwamen hun spullen terughalen en werden hierbij door de 21-jarige Roosendaler met een golfclub mishandeld, aldus de gedupeerden. De 54-jarige vrouw en de 55-jarige man uit Ossendrecht kregen volgens eigen zeggen rake klappen. Ze werden op hun lichaam en hoofd geraakt en hebben hierdoor pijn en letsel hebben opgelopen. Van de twee is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt man op gestolen fiets aan

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag even na 00.00 uur een 25-jarige man uit Halsteren aan in de Burgerhoutsestraat. De man werd staande gehouden en gecontroleerd, nadat er melding was binnengekomen dat in de buurt ruzie was ontstaan tussen een man en een vrouw en de man op de fiets was weggegaan. De fiets waarop hij reed werd gecontroleerd en bleek te zijn gestolen. De man verklaarde tijdens verhoor dat hij de fiets van een bekende had gekregen en hij er, gezien het feit dat er een sleutel op zat, niet van uit was gegaan dat de fiets was gestolen. De fiets was eind december gestolen in de Lyceumlaan. De fiets is in beslag genomen en zal worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Volgens de melding zou de man mogelijk in bezit zijn van een
nepvuurwapen. Dit is niet meer aangetroffen.

Verdachte van bedreiging aangehouden

STEENBERGEN: Dinsdagochtend hielden agenten een 42-jarige Roosendaler aan voor bedreiging. De man zou een vrouw in Steenbergen meerdere malen hebben bedreigd. De man zou regelmatig dreigbrieven hebben bezorgd bij de buurvrouw van zijn vriendin. De vrouw deed aangifte van bedreiging. De man is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Inbrekers nemen auto mee

STEENBERGEN: Dinsdag is er tussen 01.00 uur en 03.00 uur ingebroken in een woning aan het Kinderbaantje. De daders kwamen binnen door een gaatje te boren in een raam aan de zijkant van de woning. Binnen werden de autosleutel en meerdere papieren weggenomen. Met de sleutel werd de bijbehorende auto meegenomen. Het gaat om een witte Volkswagen Tiguan met zwarte velgen. Het kenteken van de auto is 07-KXZ-7. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en de auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.

Hennepkwekerij aangetroffen na brandmelding

STEENBERGEN: Hulpdiensten kregen maandag om 22.15 uur melding van een binnenbrand in een woning in de Blauwstraat. Er bleek geen binnenbrand te zijn. Wel werd er een hennepkwekerij met ongeveer 220 hennepplanten aangetroffen. De woning stond al geruime tijd leeg. De elektriciteit voor de kwekerij was buiten de meter om afgenomen. Hiervoor is een fraude-inspecteur naar de woning gekomen om de meter in beslag te nemen en de stroom af te sluiten.
De hennepplanten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen voor vernietiging.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-02-2011 16:51 | © Regio Midden en West Brabant |