Gemeente Den Haag

Nieuwe mogelijkheid behoud bomen Koninginnegracht

Gepubliceerd: 08 februari 2011 Laatste wijziging: 08 februari 2011

De Commissie Leefomgeving bespreekt woensdagochtend 9 februari 2011 om 9.00 uur een nieuwe mogelijkheid om de bomen aan de Koninginnegracht te behouden.

Nieuwe informatie van burgers en een raadsfractie, zijn voor de Commissie Leefomgeving reden tot een extra bespreking. De informatie was voor het college aanleiding om een reactie te geven.

Bespreking is voorbereiding op raadsvergadering van donderdag

De nieuwe informatie en de reactie van het college daarop wil de Commissie Leefomgeving graag bespreken ter voorbereiding op de raadsvergadering van donderdag 10 februari. Dan staat het voorstel van het college voor verbetering van het tramtracé Koninginnegracht namelijk op de agenda.

3e variant verbetering tramtracé

De Commissie Leefomgeving sprak al eerder met wethouder Peter Smit (Verkeer) over de verbetering van het tramtracé langs de Koninginnegracht. Hij schetste op verzoek van de commissie 2 varianten: één waarbij de bomen worden gekapt en één waarbij de bomen worden behouden. Het behoud van de bomen zou echter EUR 6 miljoen extra kosten.

De commissie spreekt woensdagochtend over een 3e variant, waarbij de bomen ook behouden blijven. Deze variant kost EUR 3 miljoen minder dan de eerdere variant waarbij de bomen behouden blijven.

Bekijk de vergadering via Mijn Raad

De vergadering vindt plaats in de raadzaal en begint om 9.00 uur. U kunt de vergadering live en achteraf bekijken via Mijn Raad.