Ingezonden persbericht



SKI-LEGENDE BODE MILLER ANALYTICUS VOOR WINTERSPORTZENDER BIJ UITSTEK

WK ALPINESKIËN LIVE OP EUROSPORT

Van maandag 7 tot en met zondag 20 februari vinden in het Duitse Garmisch Partenkirchen de wereldkampioenschappen Alpineskiën plaats. Met meer dan 25 uur aan live televisie, met onder meer veel reportages en interviews vanuit de mixed zone, komt Eurosport vanaf dinsdag 8 februari met een zeer uitgebreide coverage.

Voor de mondiale skitop is dit hét evenement van 2011 en ook voor wintersportfans zijn het 13 prachtige dagen. Eurosport, de wintersportzender bij uitstek, zendt alle onderdelen van de WK rechtstreeks uit. Daarnaast wordt er elke avond, om ongeveer 19:15 uur, teruggeblikt op de afgelopen dag. Meervoudig wereldbekerwinnaar en wereldkampioen én heersend Olympisch kampioen op de combinatie Bode Miller is daarbij Eurosport's analyticus ter plaatse.

De inbreng vanuit Nederland komt van Joery van Rooij (25) en Maarten Meiners (bijna 19), die beide uitkomen op de slalom en de reuzenslalom. Maarten Meiners maakt zijn debuut op een WK en voor Joery van Rooij wordt het de tweede keer (hij debuteerde in 2009, in het Franse Val d'Ísère). De 28-jarige Vlaamse Karen Persyn, die in Vancouver een 27ste plaats haalde op de slalom, komt in Garmisch Partenkirchen uit op de slalom én de reuzenslalom.

Drievoudig wereldkampioen afdaling, reuzenslalom en supercombinatie Aksel Lund Svindal is topfavoriet, maar krijgt te maken met zware concurrentie van wereldkampioen reuzenslalom (2009) Carlo Janka, wereldkampioen (2009) super-G Didier Cuche en natuurlijk Bode Miller. Bij de vrouwen behoren regerend wereldkampioene super-G en afdaling Lindsey Vonn en wereldkampioen slalom Maria Reisch tot de grootste kanshebsters.

Het commentaar bij de beelden komt van Gert Meinardi, Esmèe van Vugt en Rutger de Iongh.

----------