Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 08-02-2011

Bakfiets met kind te water

VLEUTEN Maandagmorgen raakte een kind te water op de Beemdgrassingel. De moeder zag kans het kind op tijd uit het water te halen.

De politie kreeg omstreeks 10.55 uur een melding dat een kind te water was geraakt ter hoogte van de Beemdgrassingel. Ter plaatse troffen agenten in het water een bakfiets aan. Getuigen verklaarden dat een vrouw met haar kind inmiddels in haar huis was. Bij de woning troffen de agenten een 36-jarige vrouw en haar 1 jaar oude baby aan.

De vrouw verklaarde dat zij in de tuin bezig was en haar kindje in een maxi-cosi op een bakfiets in de tuin stond. Vermoedelijk door de harde wind begon de bakfiets te rijden en belandde het kind in het water. De moeder sprong direct achter haar kind aan en haalde haar uit het water. Kind en moeder werden nog wel door ambulancemedewerkers onderzocht maar bleken ongedeerd.

Straatroof

UTRECHT Op de Livingstonelaan vond maandagavond een beroving plaats. Twee personen bedreigden een vrouw met een vuurwapen.

Een 65-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 22.15 uur over de Livingstonelaan. Plotseling werd de vrouw door twee jongens aangevallen en bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De verdachten gingen er na de beroving vandoor in de richting van de Vasco Da Gamalaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de jongens luidt; blank, tussen de 12 en 14 jaar en tussen de 1.30 en 1.40 mtr. lang. De jongens droegen donkere jassen met een capuchon en een spijkerbroek. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Agressief en gevaarlijk rijgedrag

UTRECHT De politie is maandagavond gestopt met een achtervolging van een jongen op een scooter. De jongen reed levensgevaarlijk. Zijn identiteit is bekend.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een scooter als een gek in de omgeving van de Calderonlaan rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de bestuurder negeerde alle verkeersregels en stopte ook niet toen de agenten het zwaailicht en de sirene aanzette. Omdat de jongen levensgevaarlijke toeren uithaalde, werd de achtervolging gestaakt, in verband met de veiligheid van andere weggebruikers.

De identiteit van de jongen is bij de politie bekend. De agenten troffen de jongen niet aan op zijn huisadres. Zijn ouders zullen er voor zorgen dat hij zich gaat melden aan het bureau.

Man met messen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 februari een man aangehouden omdat hij in bezit was van messen.

Getuigen belden omstreeks 03.55 uur naar de politie omdat men had gezien dat een aantal mannen zich verdacht ophield op de Amsterdamsestraatweg. Eén van de mannen had meerdere messen bij zich. Een half uur eerder was bij de politie een melding van een vechtpartij in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg binnengekomen. Eén van de betrokkenen had hetzelfde signalement als de man met de messen. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige man uit Utrecht aan. De man was niet in het bezit van messen. Agenten zochten in de omgeving en troffen in een prullenbak een mes aan. Ook zagen zij twee handvatten van messen uit een brievenbus van een huis aan de Amsterdamsestraatweg steken. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.