Gemeente Soest

Voorbeeldwoning Energiek Soest onthuld

08 februari 2011

Afgelopen zaterdag heeft wethouder Yvonne Kemmerling samen met bewoners Henriëtte de Vries en Wim Jansen de voorbeeldwoning onthuld. De voorbeeldwoning maakt onderdeel uit van de campagne EURnergiek Soest. Gedurende de komende 3 jaar worden in deze woning verschillende energiebesparende maatregelen genomen om van een energielabel D naar energielabel A te gaan.

De energiebesparende maatregelen die in de woning worden getroffen, zijn met name maatregelen op het gebied van isolatie, beglazing en het toepassen van duurzame energiebronnen. Deze maatregelen worden door de gemeente Soest gefinancierd.

Inwoners kunnen via deze website het proces op de voet volgen. Yvonne Kemmerling: "Dit volgen is niet alleen interessant voor bewoners van de Gustaaf Gelderhof, maar voor alle inwoners uit Soest en Soesterberg die een woning hebben die voor 1986 is gebouwd en die ook energie willen besparen."

Alles waar bewoners Henriëtte de Vries en Wim Jansen namelijk tegenaan lopen, van het zoeken naar aannemers tot het daadwerkelijke toepassen van een energiebesparende maatregel, wordt in beeld gebracht. Op die manier wil de gemeente niet alleen laten zien wat energiebesparing (financieel) kan opleveren, maar ook waar je aan moet denken als je energiebesparende maatregelen in je woning wilt toepassen.

Yvonne Kemmerling: "Ik roep dan ook iedereen op om vooral de ontwikkelingen te blijven volgen op deze website!"

Meer informatie en EURnergieke activiteiten, zoals het Nationale Klimaatstraatfeest: EURnergiek Soest