Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 08-02-2011

Straatroof

IJSSELSTEIN Een jongen werd op maandagmiddag 7 februari op gewelddadige wijze van zijn fiets en geld beroofd.

Rond 16.45 uur fietste een 15-jarige jongen uit IJsselstein over de Oude Utrechtseweg. Bij het viaduct van de Rijksweg A2 zag hij twee jongens staan. Zij hielden hem tegen en vervolgens werd hij door hen mishandeld, met een steekwapen bedreigd en beroofd van zijn geld en fiets. Toen een passant aan kwam fietsen, gingen de twee verdachten ervandoor. De politie werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse.

Bij het onderzoek in de omgeving vonden de agenten wel de fiets van het slachtoffer, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van de straatroof. Hij had licht letsel opgelopen.

Signalementen:


1) Lichtgetinte jongen 16/17 jaar, 1.80-1.85 meter en een normaal postuur. Hij droeg een zwarte glimmende Nickelson jas (heupmodel, geen bontje) met een capuchon, donkere trainingsbroek en een rode pet;


2) Lichtgetinte jongen, 16/17 jaar, 1.70-1.75 meter en dikker dan de andere. Hij droeg een bruine jas (heupmodel) met bontkraag en capuchon, zwarte broek (vermoedelijk trainingsbroek) en Johan Cruijfschoenen, zwart met rood, blauw en wit.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.