Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


7/02/11 13:37

Gemeente ontvangt subsidie van 2,8 miljoen voor station

Vrijdag 4 februari 2011 reikte gedeputeerde Laila Driessen van de provincie Noord-Holland een cheque uit ter waarde van E 2,8 miljoen aan loco-burgemeester Frans Zantkuijl van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De cheque symboliseert de eerste subsidie die Stichting Leefomgeving Schiphol verleent in het kader van het Convenant Omgevingskwaliteit.

Met de subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol kan de gemeente de wensen van de bewoners realiseren, die uitdrukkelijk vroegen om een kwaliteitsimpuls aan de bereikbaarheid van het nieuwe station Halfweg.

Het station wordt gerealiseerd als een basisstation, dat alleen via trappen bereikbaar is. De subsidie maakt liften op de perrons en het P+R terrein mogelijk. Ook kan de loopbrug over de N200 worden doorgetrokken tot op het station en kan de door de bewoners gewenste klassieke verfraaiing van de voet- en fietsbrug over de Ringvaart worden uitgevoerd.

De subsidie komt uit het budget van de Stichting, dat door drie partijen bijeen gebracht werd: Luchthaven Schiphol, het Rijk en de provincie Noord-Holland. Verder realiseert de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude het stationsvoorplein, een P+R-terrein en een voet-/fietspad over het terrein van de voormalige suikerfabriek, het huidige SugarCity.

De werkzaamheden starten dit voorjaar: het station wordt medio juni 2012 in gebruik genomen.

Overhandiging cheque door gedeputeerde

---