Gemeente Leeuwarderadeel


Verbeteren Leefbaarheid Alde Leie

08-02-2011 09:46

De gemeente Leeuwarderadeel heeft opdracht gegeven voor de reconstructie van de Leijester Hegedyk en Arjen Roelswei in Alde Leie. Dit gebeurt in het kader van project "Verbeteren Leefbaarheid AldeLeie".

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de provincie. Het ontwerp is gebaseerd op de z.g. "Shared Space"- gedachte, die uitgaat van het gezamenlijk gebruik van de openbare ruimte door alle verkeersdeelnemers.
Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Oosterhof Holman uit Grijpskerk met toezicht door Ingenieursbureau Oranjewoud uit Heerenveen.

planning werkzaamheden
De aannemer begon maandag 31 januari 2011 met de herstelwerkzaamheden aan de riolering. Hiervoor hoefde het verkeer en de busdienst niet te worden gestremd. De riolering wordt n.l. inwendig hersteld door er een kunststofbekleding in aan te brengen via het systeem van z.g. "Relining".
In de eerste week van maart start de aannemer met het straatwerk. Het straatwerk wordt in drie fasen uitgevoerd. Gedurende deze werkzaamheden zijn de betreffende wegvakken gesloten voor het verkeer. In de 1e fase wordt de zuidzijde van het werk uitgevoerd beginnend met het verwijderen van de bestaande klinkerverharding vanaf de uitrit van landbouwbedrijf Verbeek tot de kruising Leijester Hegedyk/Langedyk. De 2e fase betreft het straatwerk aan de noordzijde van de brug - ArjenRoelswei - vanaf de aansluiting van landbouwbedrijf Verbeek tot de schildersbedrijf Baatje.
De laatste fase betreft het resterende deel van de ArjenRoelswei en het inrichten van de komgrens aan zuidzijde dorp.
Het werk moet, volgens planning, medio mei 2011 gereed zijn.

verkeersomleiding / bereikbaarheid
Gedurende de uitvoering van het straatwerk wordt het verkeer op de Leijester Hegedyk en de Arjen Roelswei omgeleid via de route Langedyk, Hege Hearewei en de Monnikebildtslaan. Voor tijdelijke haltevoorzieningen voor het busverkeer wordt gezorgd. Alle woningen blijven te allen tijde te voet, per fiets en voor hulpdiensten bereikbaar.

---