Gemeente Maasgouw


Subsidie voor grensoverschrijdende kleine activiteiten

Vanaf 1 januari 2011 biedt de Euregio rijn-maas-noord in het kader van het net goedgekeurde INTERREG IV-project "mini-projecten" de mogelijkheid een subsidie te verkrijgen.

Dit geldt voor grensoverschrijdende activiteiten van burgers in het grensgebied, tot maximaal EUR 1.000,- per organisatie. De subsidie is vooral bedoeld voor verenigingen, stichtingen en organisaties op het sociaal-culturele vlak die geen eigen middelen kunnen opbrengen om de cofinanciering te garanderen. Denkbaar is bijvoorbeeld ondersteuning van scholierenuitwisselingen, gezamenlijke concerten van muziekverenigingen of koren of grensoverschrijvende oefeningen van brandweer en politie.

De voorwaarden om deze subsidie te verkrijgen zijn eenvoudig: een Nederlandse en een Duitse partner uit het Euregio-gebied voeren samen een activiteit uit die in het werkgebied van de Euregio rijn-maas-noord plaatsvindt. De subsidiemiddelen in dit project zijn met name bedoeld voor die organisaties die tot nu toe door (volledig) gebrek aan eigen middelen niet grensoverschrijdend konden samenwerken.

De aanvraagformulieren voor deze subsidie kunt u op de website van de Euregio rijn-maas-noord downloaden: www.euregio-rmn.eu.