Gemeente Maasgouw


'Bespaar & Verdien!': dé energie-investeringsregeling voor het mkb nog tot en met 31 maart 2011

Op 1 oktober 2009 is de energie-investeringsregeling "Bespaar & Verdien!" van start gegaan. Deze regeling van de Kamer van Koophandel Limburg (met medewerking en een bijdrage van de Provincie Limburg) is speciaal bedoeld voor het Limburgse midden- en kleinbedrijf.

Een fonds van EUR 1,85 miljoen is opgezet om MKB-bedrijven te stimuleren om duurzaam te ondernemen. Dat gebeurt door ondernemers te informeren over mogelijke energiebesparende maatregelen, te adviseren over de best passende maatregelen en een bijdrage te leveren aan de financiering om een of meerdere maatregelen uit te voeren.

Kosten besparen
Met de juiste energiebesparende maatregelen kunnen ondernemers de kosten flink beperken. Denk aan dubbelglas in het bedrijfspand, het isoleren van vloeren en daken of het aanschaffen van een hoogrendementsketel. Voorzieningen die uiteraard een investering vergen, maar die ook in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage van 'Bespaar & Verdien!'. Ondernemers kunnen een voucher aanvragen die de kosten van een energiescan en een deel van de investeringen in energiebesparende maatregelen vergoedt. De regeling werkt met vouchers van EUR 1.000,-, EUR 2.500,- en EUR 5.000,-.

Inmiddels hebben ruim 700 ondernemingen een tegoedbon (voucher) aangevraagd en zijn er 160 uitbetaald. 80% van het budget is al gereserveerd. Maar er is nog geld beschikbaar. Ondernemers kunnen tot en met 31 maart 2011 een voucher aanvragen.
Nogal wat ondernemers zijn dus enthousiast over de regeling. Niet verwonderlijk, want veel maatregelen verdienen zich snel terug.

Interesse?
'Bespaar & Verdien!' loopt nog tot en met maart 2011 en is speciaal bedoeld om mkb-bedrijven te stimuleren duurzaam te ondernemen. Interesse in de regeling? Kijk dan op www.bespaarenverdien.nu of neem contact op met Britta Schmidt, info@bespaarenverdien.nu, telefoon 088-9876452.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00