Universiteit van Tilburg

Persbericht 8 februari 2011

Dirk Brounen wordt Vastgoedhoogleraar aan de Universiteit van Tilburg

De Universiteit van Tilburg start met ingang van 1 februari 2011 met een nieuwe leerstoel Vastgoedeconomie. De leerstoel wordt bekleed door prof.dr. Dirk Brounen, een internationaal gerenommeerde vastgoedexpert. Hij zal onderzoek doen naar thema's als risico management, regulering, duurzaamheid en rendement van vastgoed.

PwC, Amvest, PGGM en FGH Bank (de vastgoedbank) sponsoren deze leerstoel en ondersteunen de Universiteit van Tilburg in het cre ren van vastgoedkennis en de doorvertaling daarvan naar de werkvloer. "Samen gaan wij de DNA-code van succesvol en duurzaam vastgoedondernemen kraken", aldus Dirk Brounen. De komende jaren zal hij werken aan een ambitieuze onderzoeksagenda, met speciale aandacht voor thema's als risico management, regulering, duurzaamheid en rendement. "De afgelopen jaren hebben laten zien dat fundamentele vastgoedkennis onontbeerlijk is, en daarin investeren wij graag", aldus Tak Lam, CFO van Amvest.

Binnen de Universiteit van Tilburg wordt Brounen op twee fronten actief. Binnen de School of Economics and Management zal hij zich wijden aan de ontwikkeling van fundamenteel onderzoek en onderwijs binnen de dagopleidingen. Binnen TiasNimbas Business School zal deze theoretische kennis vervolgens toegankelijk worden gemaakt voor de markt en maatschappij. Samen met de sponsors gaat Brounen een nieuw platform ontwikkelen - het 'VastgoedLab' ­ waar de kruisbestuiving tussen theorie en praktijk concrete invulling kan krijgen. Zo zal er tijdens workshops, webinars en masterclasses regelmatig de interactie worden gezocht met professionals uit alle geledingen. "Momenteel liggen er tal van onbeantwoorde vragen klaar om samen met de markt de dialoog over aan te gaan", aldus Jeroen Elink Schuurman, real estate leader van PwC Nederland.

Kees Koedijk, decaan van de School of Economics and Management van de Universiteit van Tilburg, is zeer gelukkig met de komst van Dirk Brounen en de nieuwe leerstoel. Koedijk: "De vastgoedmarkt vertegenwoordigt een enorm maatschappelijk belang en verse kennis over actuele vastgoeddilemma's is hard nodig." De Universiteit van Tilburg werkt al decennia aan maatschappelijke thema's als duurzaamheid, transparantie en integriteit, onderwerpen die ook binnen de vastgoedmarkt actueel zijn en blijven.

Dirk Brounen is hoogleraar vastgoedeconomie. Voordat hij in dienst trad van de Universiteit van Tilburg heeft hij gewerkt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, aan de Universiteit van Californië in Berkeley en aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn wetenschappelijke werk is hij ook ervaren als adviseur voor verschillende vastgoedpartijen en heeft hij regelmatig meegewerkt aan onderzoek voor diverse ministeries.