Gemeente Oldebroek


Nieuwbouw aansluiten op wensen inwoners

In Wezep komt een nieuwbouwproject aan de Stationsweg / hoek Bovenheigraaf. Voor de start wil de gemeente graag van inwoners horen wat hun wensen op het gebied van wonen zijn. Daarom valt in de week van 7 februari bij ongeveer 5.000 adressen in Wezep een woonwensenonderzoek op de mat.

Het woonwensen onderzoek valt huis aan huis op de mat in postcodegebied 8091. De gemeente doet dit samen met projectontwikkelaar RVG Development. Het project aan de Stationsweg / hoek Bovenheigraaf is een zogenaamde inbreidingslocatie en gaat volledig bestemd worden voor woningen. De gemeente en de projectontwikkelaar willen een plan ontwikkelen dat zoveel mogelijk is afgestemd op wensen die er leven.

Bouwstenen voor het plan
Het onderzoek moet antwoord geven op vragen als:

-Welke architectuur vindt u passen bij 'Het Plan'? -Hoe moet de openbare ruimte er uit komen te zien? -Welk type woningen c.q. appartementen vindt u dat er moeten komen? -Hoe duur mogen deze woningen zijn? -Wat vindt u belangrijk voor een (toekomstige) woning of appartement?

De resultaten van de enquête zijn bouwstenen voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp. De gemeente en de projectontwikkelaar willen in het plan rekening houden met kenmerken van de omgeving. Het moet aansluiten bij de bestaande dorpse sfeer.

Hoe gaat het in zijn werk?
Elk huishouden ontvangt 1 enquêteformulier. Als er in één huishouden meer mensen mee willen doen, dan kan dat natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan jongeren die willen starten op de woningmarkt. Inwoners van de gemeente Oldebroek, die buiten het postcodegebied wonen, kunnen de enquête ook invullen. De enquête en een toelichting hierop (flyer) zijn hieronder te downloaden.

De enquête moet uiterlijk 2 maart 2011 ingevuld bij de gemeente zijn. Gemeente Oldebroek
t.a.v. Projectbureau Locatieontwikkeling
Antwoordnummer 53
8070 VX Oldebroek

Inwoners hoeven geen postzegel te plakken.

Voor meer informatie kunt u ook de Flyer Wezep raadplegen. Via deze link kunt u het Woonwensen formulier Wezep downloaden