to-BBB voltooit financieringsronde van 4 miljoen 08/02/2011 11:12

Het PR Bureau

Bedrijf start met klinische studies voor innovatief product tegen hersentumoren

Leiden, dinsdag 8 februari 2011 - to-BBB holding BV, het bedrijf van eigen bodem dat drug delivery technologie voor hersenaandoeningen ontwikkelt, heeft met vier miljoen euro de eerste fase van haar volgende financieringsronde succesvol gesloten. Vorige week maakte het bedrijf bekend de Nederlandse farmaceutische investeerders van Jonghoud International BV en het Boston Life Sciences Fund van de Industrial Bank of Taiwan Management Corporation (IBTM) te verwelkomen. Ook de bestaande investeerders Aescap Venture en Antea Participaties dragen bij aan deze ronde. Gezamenlijk maken de investeerders het mogelijk voor to-BBB om vóór de zomer een patiëntenstudie te starten met het medicijn tegen hersentumoren. Bovendien wil to-BBB de investering gebruiken om andere therapieën tegen hersenaandoeningen te ontwikkelen op basis van de door het bedrijf gepatenteerde G-Technology(R). "We zijn er heel trots op dat we Jonghoud en IBTM aangetrokken hebben als nieuwe investeerders en zijn blij dat Aescap en Antea ons blijven steunen", aldus Willem van Weperen, CEO van to-BBB. "We verwachten dat de farmaceutische ervaring van Jonghoud en de belangrijke link naar Azië van IBTM een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van to-BBB."

Fred Oudshoorn, algemeen directeur en oprichter van Jonghoud, merkt op: "Vanuit onze ervaring in de farmaceutische en gezondheidssector ondersteunen wij graag de ambitie van to-BBB om een leidend bedrijf te worden in drug delivery voor hersenaandoeningen." Dr. Peter Wu, directeur van het Boston Life Science Fund (IBTM), voegt hieraan toe: "Als biotech fonds gevestigd in Taiwan zijn we blij dat we kunnen investeren in to-BBB. Omdat de G-Technology oorspronkelijk afkomstig is uit Taiwan zijn we enthousiast over de doorbraak van deze technologie, die tot stand is gekomen dankzij de competentie en de inspanningen van het team van to-BBB."

Met deze nieuwe investering kan to-BBB een fase I/II studie doen met haar belangrijkste product: 2B3-101, een product voor verschillende vormen van hersentumoren. Het zal getest worden bij patiënten met uitzaaiingen van borstkanker in de hersenen. De studie start in het voorjaar van 2011 en wordt uitgevoerd onder 30 patiënten. Daarnaast breidt to-BBB de toepassing van de G-Technology uit naar verschillende andere therapieën voor hersenziekten. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf samenwerkingsafspraken gemaakt met tien farmaceutische bedrijven om de mogelijkheden van de G-Technology voor het behandelen van hersenziekten te verkennen.

Deze financieringsronde, aangevuld door financieringsprogramma's van de overheid, helpt to-BBB de komende twee jaar om deze belangrijke stappen te zetten. Patrick Krol, partner bij Aescap Venture en voorzitter van de raad van commissarissen van to-BBB concludeert: "De financieringsronde stelt to-BBB in staat om de kracht van de G-Technology te bewijzen door middel van patiëntenonderzoek. Bovendien kan het bedrijf de komende jaren laten zien wat het kan betekenen voor patiënten met andere hersenziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en MS."

Over to-BBB
to-BBB is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in biotechnologie. Het zoekt naar oplossingen om medicatie veilig door de bloed-hersenbarrière naar het zenuwstelsel te krijgen. De organisatie ontwikkelt vernieuwende behandelingen voor hersenaandoeningen door bestaande medicijnen te combineren met hun eigen drug delivery voor hersenaandoeningen. De visie van to-BBB is dat oplossingen in het behandelen van hersenaandoeningen ligt in het veilig en succesvol toedienen van medicatie via het bloed naar de hersenen. to-BBB is gevestigd op het Leiden Bio Science Park en heeft een dochteronderneming gevestigd in Taipei, Taiwan.

Over het Life Sciences & Health Innovatie Programma
to-BBB is een veelbelovend life sciences en health bedrijf en een mooi voorbeeld van een organisatie waarvoor het Life Sciences & Health (LSH) zich inzet. LSH is een gezamenlijk initiatief van en voor het bedrijfsleven en kennisinstellingen en wordt ondersteund door de overheid. Het doel van LSH is het verbeteren van het innovatie- en investeringsklimaat in Nederland. LSH richt zich op de verbetering van de toegang tot kennis, financiering en netwerken voor het innovatieve MKB. Hiervoor werkt het programma nauw samen met relevante spelers uit de sector. Daarnaast wil LSH de samenhang in de sector vergroten en de internationale positionering van Nederland verbeteren. Een sterke life sciences & health sector leidt tot economische activiteit en een hogere kwaliteit van de gezondheidzorg. Zie ook www.lifescienceshealth.com.


- Einde bericht -





http://www.tobbb.com