Historic Hotels of the Benelux voegt 3 nieuwe leden aan de collectie 08/02/2011 12:05

Hampshire Hospitality & Leisure Eind januari 2011 hebben opnieuw drie hotels zich aangesloten bij Historic Hotels of the Benelux, de marketingorganisatie voor hotels en restaurants die gevestigd zijn in monumentale historische panden. Het gaat in Nederland om Hotel Stempels in Haarlem en Hotel Het Oude Raadhuis in Castricum, allebei hotels in prachtige stadse monumentale gebouwen. Daarnaast is er ook groei in België nu Hotel Het Godshuis in St. Laureins lid is geworden. Historic Hotels of the Benelux heeft hiermee nu ruim 40 aangesloten leden en de ambitie om dit jaar te groeien naar een vijftigtal hotels luxe hotels.

Individualiteit en continuïteit

Historic Hotels of the Benelux is een vooruitstrevende marketingorganisatie die ondersteuning biedt aan in cultuurhistorisch erfgoed gevestigde hotels en restaurants. De organisatie neemt daarbij een absoluut unieke positie in de nationale én internationale markt van zakelijke en toeristische reizigers. "De toevoeging van hotels met een duidelijk eigen karakter, zoals Hotel Stempels, Hotel Het Oude Raadhuis en Het Godshuis hebben, benadrukken de individualiteit die de collectie zo bijzonder maakt." aldus Elvira Wilthagen, Manager Hoteltrade Relations. "De gast is bij ons verzekerd van aan de ene kant verrassende ervaringen, maar is aan de andere kant ook zeker van continue hoge kwaliteit en gastgerichtheid."

Hotel Stempels in Haarlem

Eten, drinken, slapen, vergaderen: het kan allemaal in de verschillende gebouwen van het voormalige Joh. Enschedé-complex, waar lange tijd ons nationale papiergeld en voor vele landen postzegels werden gedrukt. Een plek met een rijke historie, in stijl verbouwd tot een sfeervol, modern horecabedrijf midden in het monumentale hart van Haarlem.

Het Oude Raadhuis

In Romantic Hotel het Oude Raadhuis in het hartje van Castricum (NH) is de grandeur van een historisch pand in combinatie met modern comfort overal voelbaar. Het gemeentelijk monumentje is een prachtige locatie voor een romantische trouwerij, een ontmoeting met vrienden en familie of een rustig weekendje weg met een partner. Het hotel is voorjaar 2010 ingrijpend verbouwd en is sindsdien een oase voor de verwende gast.

Hotel Het Godshuis
Hotel het Godshuis is een verrassend en luxueus viersterrenhotel. In de 64 kamers zijn verschillende authentieke elementen, zoals dikke kloostermuren en plafonds met houten balken behouden en gecombineerd met het meest eigentijdse design. Er kan voortreffelijk worden gegeten en de wellness faciliteiten zijn uiterst luxe.

Historic Hotels of the Benelux
Historic Hotels of the Benelux bestaat in haar huidige vorm als marketingorganisatie sinds 2006. De hotels zijn op dat moment toegetreden tot de Europese organisatie Historic Hotels of Europe, die via gezamenlijke marketingactiviteiten aandacht vraagt voor historische accommodaties, architectuur en culturele tradities in Europa. Elk hotel van Historic Hotels of the Benelux is dan ook gehuisvest in een monumentaal gebouw, allemaal anders, allen uniek. De missie is om gasten in contact brengen met historische centra van steden of stadjes en bijzondere plekken daarbuiten; cultuur en kunst zijn steeds binnen handbereik. Welbekende hoteliers en hotels vormen het veelzijdige gezelschap van de ruim veertig leden in Nederland, België en Luxemburg. De hotels leveren excellente service, zitten allemaal in het vier en vijf sterren luxe segment en indien een restaurant onderdeel uitmaakt van het hotel wordt er gastronomisch op hoog niveau gekookt. Voor meer informatie zie www.historichotelsbenelux.com





http://www.historichotelsbenelux.com