FOSAG: Roep schildersbedrijven om minder papierwinkel 08/02/2011 12:55

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V. Voorzitter Roland Kortenhorst roept de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen op de regeldruk en administratieve lasten voor schildersbedrijven daadwerkelijk te verlagen.

Koninklijke FOSAG doet deze oproep aan de vooravond van de kamerbehandeling van het Actal-rapport "Vrijheid en verantwoordelijkheid en beperking regeldruk; Inventarisatie van beleidsvoornemens uit het regeerakkoord die gevolgen hebben voor de regeldruk". FOSAG onderschrijft de bevindingen van Actal. Conclusie: teveel administratieve lasten en nalevingskosten voor met name kleinere bedrijven.

De schildersbedrijfstak staat voor duurzaamheid en verantwoord omgaan met het milieu. Daarom zijn de verven steeds milieuvriendelijker geworden en behoren de arbeidsomstandigheden tot de best geregelde in ons land. Maar de schilders moeten wel toekomen aan hun eigenlijke werk: het mooi en duurzaam maken van alles wat gebouwd is. De fiscale bijtelling en bijbehorende papierwinkel voor bestelauto's moet worden afgeschaft. Voer een optionele afkoopregeling in waarbij de werkgever een vast bedrag per bestelauto betaalt van circa 300 euro per jaar. Het is aan de werkgever om deze kosten voor het privégebruik van de bestelauto al dan niet op de werknemer te verhalen.

Ook hekelt FOSAG-voorzitter Kortenhorst de hoge administratieve lasten, stapels formulieren en onzinnige eisen bij aanbestedingen: "Het idee van de maakbare samenleving waart nog altijd rond. Maar nog meer gedetailleerde regeltjes maken het leven zuur van onze schildersbedrijven. Laat schildersbedrijven goed onderhoud regelen met minder papierwinkel." FOSAG steunt het pleidooi van de centrale werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland voor minder regels.





http://www.fosag.nl


Noot voor de redactie:

Noot redactie,