Politiebond ACP

Bevordering instroom PA: aanbevelingen ACP

De ACP heeft minister Opstelten van Veiligheid & Justitie tijdens het landelijk overleg op donderdag 27 januari aangesproken op de instroom bij de Politieacademie. Die instroom moet absoluut omhoog gezien de vergrijzing en vergroening in de politiesector. De ACP doet daarvoor een aantal aanbevelingen.

Een instroom van gemiddeld 1600 politiestudenten per jaar in 2010, 2011 en 2012 was voor de achterban van de ACP een cruciaal onderdeel van de afspraken in het kader van de `Packagedeal'. Om die reden volgt de ACP de uitvoering van deze afspraak op de voet. Vorig jaar heeft de ACP al aan minister Opstelten gevraagd de regie te nemen, zodat de afspraak over de instroom daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Aanbevelingen

In 2010 zijn er echter slechts 1100 aspiranten ingestroomd op de Politieacademie. Bovendien hebben zich voor 2011 tot op heden slechts 700 aspiranten aangemeld. Dat was de reden voor de bonden om de minister wederom op dit onderwerp aan te spreken. Opstelten heeft vervolgens toegezegd dat hij schriftelijk aan de korpsen zal bevestigen dat hij de komende jaren (minimaal) zal zorgen voor een gemiddelde instroom van 1600 nieuwe collega's per jaar. De ACP denkt graag mee en doet onder andere de volgende aanbevelingen om de instroom van 1600 nieuwe collega's per jaar te realiseren (meer details in onderstaand pdf-bestand):

> Extra instroommomenten vaststellen
> Referentiewerkend leren moet van kracht blijven > Instroom mag niet ten koste gaan van zogenoemde doorstromers > Een Taskforce instellen
> Aanstelling moet plaatsvinden bij de korpsen

Download onderstaand pdf-bestand voor het format dat de ACP over dit onderwerp naar het ministerie van Veiligheid & Justitie heeft gestuurd. De ACP wil overigens benadrukken dat de aanbevelingen sterk met elkaar samenhangen en elkaar versterken.

---

07/02/11 15:25

---

Bestanden:
Format_instroom_PA.pdf39 K