Clubaward voor Racing Club 08/02/2011 14:29

Nationale Grote Clubactie Rotterdam/Den Haag, 7 februari - Wedstrijdzwemvereniging Racing Club uit Den Haag is door de Grote Clubactie uitgeroepen tot Club van het jaar 2010. De training werd tijdelijk onderbroken zodat elke zwemmer en trainer getuige kon zijn van deze uitreiking. Voorzitter Thomas Bos nam de oorkonde, bokaal en de bijbehorende cheque van harte in ontvangst.

De uitreiking
De Award werd namens de Grote Clubactie uitgereikt door Miriam Kneepkens, welke vertelde dat Racing Club uit ongeveer honderd inzendingen is uitgekozen tot Club van het Jaar. Dit gezien de enorme en vrijwillige inzet van trainers en coaches, die dag en nacht klaar staan voor hun club. Dankzij deze inzet is Racing Club binnen anderhalf jaar is uitgegroeid tot een hechte en succesvolle vereniging die veel van haar ambities waar heeft weten te maken. Er zijn medailles gehaald, persoonlijke doestellingen behaald en nationale titels binnengesleept. Er wordt constant nagedacht over trainingstechnieken en verbeterpunten. Trainingsschema worden afgestemd op de laatste ontwikkelingen en hiernaast wordt onderzoek gedaan naar inspanningen op de korte en lange termijn. 'Excellentie' is het motto van Racing Club en dat werd vorig weekend ook weer duidelijk tijdens het Nationale Junioren Kampioenschap in Terneuzen, waar Racing Club winnaar van het medailleklassement werd. De grootse inzet van technisch directeur Lars Wouters en zijn trainers maakt elke dag weer diepe indruk op de ouders en zwemmers. Onder hun bezielende leiding groeien de zwemmers, krijgen ze meer zelfvertrouwen, hebben ze meer respect voor zichzelf en ook voor anderen en ontwikkelen een enorme discipline, hetgeen in hun verdere leven ongetwijfeld van grote waarde zal zijn.

Drie bijzondere zwemmers
Naast de uitreiking van de bokaal werden ook drie zwemmers in het zonnetje gezet. Winnaar van veel medailles op het NJK, Jorgos Skotadis en Jonne Schaafsma, werden door voorzitter Thomas Bos gehuldigd vanwege hun grote prestaties. De 10-jarige Doran Paap werd ook even naar voren geroepen, omdat hij enkele maanden uit de roulatie is geweest en nu hopelijk op zijn retour is. Tot slot voegde Lars Wouters eraan toe dat hij bijzonder trots was op al onze zwemmers en hun inzet, en dat er nog veel werk te doen is, maar dat Racing Club fantastisch op weg is. Tot slot werd een erehaag gemaakt voor de medaillewinnaars.

Maatschappelijk belang
De Grote Clubactie zet zich al 38 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. Verenigingen zijn belangrijk voor beweging, ontspanning en sociale contacten van miljoenen mensen. Het gaat om vrijwillige organisaties waarbinnen mensen, jong of oud, met elkaar een prestatie leveren en daardoor bijdragen aan een maatschappij waarin we prettig met elkaar kunnen (samen)leven.

Opbrengst Grote Clubactie 2010
Met de verkoop van meer dan 3 miljoen loten hebben 7.000 verenigingen in totaal ruim miljoen euro opgehaald. Van de opbrengst van deze landelijke loterij gaat maar liefst 80% (= 7,2 miljoen euro) rechtstreeks naar de clubkas. De Grote Clubactie draagt hiermee bij aan extra financiële mogelijkheden, die verenigingen vaak hard nodig hebben. Zo kunnen verenigingen hun activiteiten blijven organiseren.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl