Landstede

Eerde ontvangt als enige International School de IPC-Master-accreditatie

Het International Primary Curriculum (IPC) van International School Eerde voldoet als enige International School in Nederland aan de eisen voor een Master-Accreditatie. Vrijdag 4 februari werd deze accreditatie op feestelijke wijze overhandigd door onderwijswethouder Ko Scheele van Ommen.

Iedere school die het IPC-programma biedt kan zich aanmelden voor een Master-accreditatie. Maar die krijgt men niet zomaar. Een internationale accreditatiecommissie komt op school en observeert de kinderen en praat met hen, woont de lessen bij, spreekt met ouders, docenten, schoolhoofd en directie.

Daarnaast bestudeert de commissie een groot aantal documenten en lijsten die de school heeft moeten invullen op het gebied van resultaten en informatie. Voorts wordt de school beoordeeld aan de hand van negen criteria. Uit de resultaten blijkt dat het Eerdes IPC een heldere visie heeft op de leermogelijkheden van de kinderen en een prima, internationaal georiënteerd programma biedt met een goede balans tussen kennis, vaardigheden en reflectie.

De docenten hebben uitstekend inzicht in de mogelijkheden van de kinderen. De leerlingen leren op een goede wijze leren, waardoor ze plezier krijgen in de lessen en het leren.

International Primary Curriculum
Het Engelstalige IPC-programma geeft de leerlingen de kans om een volwaardig wereldburger te worden. Minstens 800 scholen over de hele wereld bieden IPC. Het is een internationaal erkend, transparant programma, dat vooral ook door de accreditatie, kwaliteit borgt.

International School Eerde is de enige school in Nederland die IPC met Master-accreditatie biedt aan de momenteel dertig externe leerlingen. Het is een verdienste van het IPC-team, zegt projectcoördinator Han van der Zwan. Het schoolhoofd en de drie docenten hebben hier jaren naar toegewerkt. En dat heeft geresulteerd in een flinke erkenning van de kwaliteit die we bieden. Een erkenning waar we met zn allen enorm trots op zijn.

International School Eerde