FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Potorchidee

FLORAHOLLAND (8 februari 2011) - L. Barendse was tijdens de vergadering van 18 januari aanwezig om de aanpassingen in de productspecificatie Phalaenopsis te bespreken.

De voorstellen:
o Planten met minder dan 5 bloemen veilen als A2 o Planten met minder dan 3 bloemen niet veilen o De takken mogen meegeteld worden wanneer ze 2/3 van de totale lengte van de plant hebben en minimaal 5 bloemen heeft. o Totaal aantal bloemen op de plant tellen mee. De FPC adviseert om alleen de bloemen te tellen van de takken die meetellen. o Takken die niet meetellen hoeven niet weggeknipt te worden. Het voorstel zal besproken worden met o.a. de stuurgroep Regelgeving. Het voorstel zal ook nog getoetst worden bij enkele grote aanvoerders.

Vorige vergadering heeft C. Vermeulen een toelichting gegeven over de testen met Phalaenopsis. In 2011 zullen er wederom 4 houdbaarheidstesten gehouden worden. Rondom de testen worden er kwekersbijeenkomsten georganiseerd.

A-J. Steenbeek heeft een toelichting gegeven over het kwaliteitspanel. In 2011 zullen enkele FPC-leden een aantal keer met de kwaliteitsdienst een rondgang maken langs de aanvoer. Het doel is om gezamenlijk de kwaliteitsproblemen te bespreken, zodat de kwaliteit verbeterd kan worden en kennisoverdracht.

A-J. Steenbeek heeft tijdens de vergadering een terugblik verzorgd op de activiteiten 2010. De succesvolle activiteiten zullen komend jaar voortgezet worden.

R. van Seggelen heeft de stand van zaken segmentpresentatie presentatieruimte FloraHolland Connect toegelicht. Op 26 januari wordt er gestart met een orchideeënpresentatie, kopers worden uitgenodigd voor een rondleiding. Gedurende 4 maanden wordt er een breed assortiment gepresenteerd.

De volgende vergadering vindt plaats op 22 maart.