Belgische Federale Overheid


* Dementie, hoe ermee omgaan?

Dementie, hoe ermee omgaan?

Datum: 04 februari 2011

In het kader van het luisternetwerk van de notarissen brengt de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat deze derde editie uit van de brochure 'Dementie, hoe ermee omgaan?'.

Deze brochure is een uitnodiging om beter om te gaan met de ziekte van Alzheimer en verwante aandoeningen.

De publicatie gaat op een toegankelijke manier in op praktische aspecten die verband houden met dementie. Ook al zijn er evenveel manieren om de ziekte van Alzheimer te beleven als er betrokken patiënten zijn, toch zal iedereen in deze brochure mogelijkheden tot oplossingen vinden die aangepast zijn aan de eigen situatie. De praktische en juridische informatie laat de betrokkene toe om een aantal keuzes te maken op het vlak van gezondheid, de woonplaats of de bezittingen en dit in alle stadia van de ziekte.

De brochure richt zich in de eerste plaats tot personen met Alzheimer of een gelijksoortige aandoening. Bij het begin van de ziekte en soms nog jarenlang kan de betrokkene immers nog zijn eigen keuzes maken en beslissingen nemen. Ook de naaste familie en vrienden vinden in de folder antwoorden op hun vragen.

Raadpleeg de brochure 'Dementie, hoe ermee omgaan?' (pdf, 48 p. - 1 MB).